Internationale prijzen voor de RZVG

(11 mei 2016, Toine Vergroesen)

Tijdens de Internationale Mei Regatta op 7 en 8 mei j.l. in Gent, met deelnemers uit Nederland, België, Frankrijk, Duitsland, Engeland, Ierland en zelfs Portugal, hebben de Goudse roeiers en roeisters uitstekende prestaties geleverd. Voor de RZVG kwamen Tom Kosse (17), Gert Velthuizen (16), Anne-Fleur van der Zee (15) en de zussen Henriette (13) en Annelotte (11) Maitland aan de start. In maar liefst 5 van de 11 wedstrijden waarin gestart is werd de directe tegenstand verslagen, waarvan 3 keer zeer overtuigend (Gert, Anne-Fleur en Annelotte) en 2 keer met een zinderende eindsprint (Tom met Joost van DDS en Anne-Fleur). Daarnaast leverde een 2e plaats (Henriette met Annelotte) nog een bronzen plak in het totaal klassement op.

Grote voorsprong Annelotte
De meest aansprekende prestatie werd zonder twijfel geleverd door Annelotte Maitland (11 jaar), die de complete tegenstand in het skiff veld voor meisjes tot en met 12 jaar naar huis roeide. Ze won zondag zowel haar heat als het totaalklassement met meer dan 10 seconden voorsprong! En dat over een afstand van ‘slechts’ 500 m. Een dag eerder haalde ze op de dubbele afstand, samen met haar 2 jaar oudere zus, ook al brons in de dubbeltwee voor meisjes tot en met 14 jaar.

Ook de skiff prestaties van Gert en Anne-Fleur zijn het vermelden waard. Zij waren zondag beide geplaatst in de heat met de snelste vijf deelnemers van zaterdag en wonnen beiden hun race. Helaas leverde dat door de sterke windverschillen tussen de heats (het was tegenwind) voor beiden ‘slechts’ een 5e plaats in het totaalklassement op. Maar roeien is nu eenmaal een buitensport, dus soms zit het mee en soms zit het tegen.

Inhaalrace Tom en Joost
De mooiste race werd bewaard voor het laatst. Tom en zijn maatje Joost (17) van DDS uit Delft maakten er in de dubbeltwee voor jongens tot en met 18 jaar een waar spektakel van. Vanuit een schijnbaar kansloze achterstand kwamen zij terug tot vlak achter de leider en gingen daar in de laatste 250 m met een werkelijk ziedende eindsprint zelfs nog voorbij!

No comments yet.

Geef een reactie