Goudse Zeilweek 2022

In het Pinksterweekend op zaterdag 4 juni en zondag 5 juni a.s. wordt de Goudse Zeilweek gevaren. Voor de klassen Optimist, RS Feva, Splash, Laser, 16 m2, Valk, Efsix, Pampus en Randmeer worden er tweedaagse wedstrijden gehouden. Eén dag op de Elfhoeven en één dag op de ‘s-Gravenbroekseplas. Uit alle opleidingsgroepen van onze club kunnen zeilers deelnemen.

Schrijf je in voor de wedstrijden op de website van de Goudse Zeilweek www.goudsezeilweek.nl. Hier is ook meer informatie te vinden, waaronder de wedstrijdbepalingen.

Op zaterdag 4 juni wordt de dag afgesloten met een gezellige, aangeklede borrel voor alle deelnemers bij de Goudse Watersportvereniging ‘Elfhoeven’.  Zondag is de afsluiting en de prijsuitreiking bij de Roei- en Zeilvereniging ‘Gouda’. Net als andere jaren zal er weer een ludieke prijsuitreiking zijn, omlijst met een waar spektakel. Voor iedereen goed te volgen vanaf het terras van de sociëteit. Mis dit niet!

De Open KielbootKlasse, waarin onze Randmeren Touring en Centaurs en Polyvalken van Elfhoeven meedoen, zal op zaterdag een volledige route langs alle uitgelegde boeien op de ‘s-Gravenbroekseplas varen, waarbij de boeien afwisselend aan stuurboord en aan bakboord moeten worden gerond. ‘s Ochtends wordt er een ronde gevaren en ‘s middags na de lunch nog een hele ronde. Deze activiteit is op zaterdag de invulling voor het ‘normale’ clubzeilen.

Wie de smaak zaterdag te pakken krijgt of vooraf al geïnteresseerd is, kan ook zondag  een grote uitgezette ronde zeilen op de Elfhoevenplas, waarbij ook weer een route langs alle boeien zal worden gevaren. Eén ronde ‘s ochtends en één ronde ‘s middags; een alternatieve plassentocht.

Aanmelden voor deelname in de open KielbootKlasse gaat via de Whatsapp groep ‘Clubzeilen zaterdag’. Zaterdag begint het om 10.00 uur met uitleg over de te varen route.

(27 mei 2022, Jan Willem Janse)

No comments yet.

Geef een antwoord