Hart van Holland Marathon

(28 mei 2019, Debby van der Werf)

Een echt team, veel plezier en een topprestatie!

Zaterdagochtend 20 april om 5.00 u verzamelen er 11 vrouwen en 1 man voor de Hart van Holland Marathon.
Met twee C2 boten een tocht van ruim 90 km vanuit Utrecht door het groene hart. Langs prachtige plaatsjes als Ouderkerk aan de Amstel, Maarssen, Oud Zuilen. En met ruim 20 graden was dat goed toeven op de vaarten die ons langs al die Hollandse pracht voerden.

Afgelopen jaar is de marathongroep een echte groep geworden. Met vaste dagen trainen op de ergometer en kilometers maken met je eigen team. We hebben een kopgroep die de organisatie op zich neemt, we hebben gesprekken met het bestuur, we hebben eigen kratten met spullen. En dat loont!

Want wat hebben we gelachen! Maar ook, wat hebben we hard geroeid! De Kalverstraat is slechts 2 min 10 langzamer geëindigd dan de winnaar van de wedstrijd, terwijl we niet ingeschreven hadden als wedstrijdploeg en plezier het belangrijkste was de hele dag! Zo’n 11 km per uur halen op een traject vol bruggen en plezierboten is echt een prestatie! Op verschillende wisselplaatsen was er support van vrienden en familie van het Roeiteam en ook op de groepsapp leefden er mensen met ons mee. En dat is fijn! Zeker na 15 km tegen de wind in over de Amstel te hebben geroeid is erkenning en een glaasje koude Icetea meer dan welkom!

Wat ook altijd erg leuk is in zo’n marathon is het contact met de andere boten. In totaal deden er 38 boten mee. Een van de boten herkende ons nog van de Weerribben (vorige tocht). Een andere boot was erg geïnteresseerd in de Goudse Stroopwafels. Boot 32 hebben we onder de brug beter leren kennen. En de Bijtjes – tja, die hadden een iets minder goede kledingcommissie op de vereniging…

Na een lange zonnige dag was er een warm welkom van de organiserende roeivereniging Viking. Wat een topdag, op naar de volgende tocht!

No comments yet.

Geef een antwoord