HORZOL marathon

(30 oktober 2019, An van Veen)

Op 13 oktober j.l. werd door 9 Reeuwijkse roeiers in 2 C4-en de HORZOL-tocht geroeid. In totaal roeiden 33 ploegen deze marathontocht, waaronder een paar buitenlandse teams. Het parcours van 51 km kan in prestatievorm of als wedstrijd geroeid worden. Het evenement werd georganiseerd door Ossa in Heerhugowaard; dit jaar voor de tiende keer.

Via een kanaal werd naar de historische binnenstad van Alkmaar geroeid. Vandaar via de Schermerringvaart naar Oterleek en over rechte vaarten naar Oude Niedorp. Daarna volgde een traject met veel bochten rond de polder Waarland. Hier kwam het echt aan op stuurmanskunst. We passeerden het Rijk van 1000 Eilanden. In dit waterrijke gebied werden vroeger op de vele eilanden groenten geteeld (vooral kool). Daar ligt ook de oudste doorvaar-groenteveiling ter wereld; nu een museum. Via de Roskamsluis kwamen we uiteindelijk op het kanaal richting Ossa.

Met de huidige marathongroep hebben we voor het eerst deze route geroeid. Het is een verrassend mooie tocht. Maar bovenal hulde voor de manier waarop de roeivereniging Ossa deze tocht heeft georganiseerd. Alles was tot in de puntjes geregeld! De fantastische dag eindigde met een heerlijke maaltijd aan lange tafels.

Deze tocht zetten we voor volgend jaar weer op de lijst; het is volop de moeite waard. Heb je belangstelling voor marathonroeien? Stuur een mailtje naar marathonroeien@roeienzeil.nl

No comments yet.

Geef een reactie