Inschrijven instructie optimisten

Schrijf je vanaf 1 februari in voor de instructie in de optimist!

De instructie start op zaterdag 25 mei 2024 & zondag 26 mei 2024.

Je krijgt instructie in een optimist. Deze boot is geschikt voor beginnende en gevorderde zeilers. Je kunt les krijgen in een optimist vanaf 7 jaar; de meeste cursisten stappen vanaf +12 jaar in een RS Feva. Je krijgt instructie van ervaren en enthousiaste instructeurs. Je leert om te zeilen, maar het is vooral erg leuk tijdens de lessen.

Er zijn drie groepen:

  • Een gemengde zaterdagmiddaggroep 12:30-15:30; dit is een kleinschalige groep waarin persoonlijke aandacht centraal staat. Voor zowel de gevorderde als beginnende zeiler. Geschikt voor leden voor wie zondag niet mogelijk is. Er is geen vereiste m.b.t. CWO.
  • De zondagochtendgroep 9:00-12:00; deze is gericht op de beginselen van het zeilen: Hoe leg ik mijn boot aan? Wat is een schoot? Hoe kan ik sturen? Ons doel is om aan het einde van het seizoen iedereen een CWO I te kunnen uitreiken.
  • De zondagmiddaggroep 13:00-16:00 is geschikt voor zeilers die al wat meer van zeilen afweten. Onderwerpen zijn bijvoorbeeld een hogerwal maken of een flitsende overstag. Hiervoor is CWO I vereist. Je doel kan CWO II of III zijn.

Er wordt gebruik gemaakt van het watersportdiploma, dit is een digitaal diploma van het CWO. Elke week staan jouw vorderingen in je persoonlijke dossier, met tips/tops van je instructeur. Als je eenmaal je diploma gehaald hebt, krijg je alsnog een fysiek diploma.

Veiligheid staat bovenaan. Mocht je daarom vragen hebben bijvoorbeeld of dit wat voor jou is, stel ze dan gerust aan de hoofdinstructeur van de optimisten via +31 6 4936 2502 of optimisten@roeienzeil.nl.

 

(26 januari 2024 – Bram Elzinga, hoofdinstructeur optimisten)

Comments are closed.