Kazentocht zondag 18 augustus 2019

(9 juli 2019, Rob Rijnhout)

Op zondag 18 augustus a.s. organiseren we de Kazentocht. Een sportieve prestatietocht van 55 km die voldoet aan de criteria van de KNRB voor een roeimarathon. De deelnemers roeien de tocht integraal met een C4+ of een C2+.

Inschrijving staat open voor leden van de RZVG met een afgeronde roeiopleiding. Bovendien ben je in staat om een marathon te roeien (kracht, uithoudingsvermogen en techniek). Je maakt tijd om in de periode tot 18 augustus tenminste twee keer per week te trainen. Het is een afwisselende en uitdagende marathon, die tevens om goede stuurvaardigheden vraagt. We passeren de nodige bruggen en sluizen.
De tocht gaat via Gouda en de Hollandse IJssel naar Oudewater. Vervolgens via Linschoten naar de Oude Rijn in Woerden. Van daaruit richting Bodegraven om via de Enkele Wiericke terug te roeien naar de Reeuwijkse Plassen.

Op dit moment kunnen we beschikken over twee C4+’s en één C2+. In geval van meer belangstelling dan 13 personen overleggen we met de roeicommissaris over de mogelijkheden. Maar hoe dan ook: de capaciteit is beperkt, schrijf je snel in via Mijn Roei- en Zeil. De inschrijving sluit op 26 juli.

Belangstellenden komen in een WhatsApp-groep waarbinnen verdere informatie uitgewisseld wordt en trainingsafspraken (kunnen) worden gemaakt. Begin augustus is er een informatiebijeenkomst. We bespreken o.a. de keuzes voor de lunch en eventuele geringe aanvullende onkosten. Het tijdschema passeert dan ook. Reken op een lange dag waarop je vroeg op de vereniging moet zijn.

Laat je uitdagen, beleef veel plezier aan samen roeien en geniet van een prachtige prestatietocht door een mooie omgeving en historische stadjes.

Voor informatie over de organisatie van de Kazentocht: Rob Rijnhout (rob.rijnhout@xs4all.nl, 0653 230398).
Voor algemene informatie over marathonroeien binnen RZVG: marathonroeien@roeienzeil.nl

No comments yet.

Geef een reactie