Kers op de taart

Op zaterdag 27 januari jl. hebben Ineke Verkaaik-Hogervorst en Chris ten Hoopen de “hoofdprijs” aan de leden van ‘KZ&RV Het Spaarne’ overhandigd, de kers op de taart n.a.v. een bijzonder evenement.

Op zaterdag 9 september 2023 hebben wij het ‘Nederlands Kampioenschap Zeilend Scheehout en Zeilwherries bij ons op de RZVG georganiseerd. De winnaar, Het Spaarne, kreeg de hoofdprijs, een Gouds ambachtelijk gebakken en handgeschilderd bord, overhandigd. Tijdens de overhandiging is er een foto gemaakt die werd ingelijst en voorzien van een onderschrift.

Het Spaarne had hiervoor een zwaar ontvangstcomité opgetrommeld, met o.a. de voorzitter, de roei- en de zeilcommissaris, tevens leden van Het Zeilend Scheehout. Ineke en ondergetekende zaten daar in goed gezelschap aan de koffie met appeltaart.

Er werden verschillende toespraken gehouden en mooie woorden gesproken. De rode draad in de toespraken was dat men het initiatief van de RZVG bijzonder waardeert en dat men hiermee de bewustwording van het varend erfgoed bij de roeiers en zeilers een nieuwe impuls heeft gegeven.

Daarnaast kregen we lof toegezwaaid voor het programma op die dag, de organisatie en het gastheerschap. Hier hadden wij weinig aan toe te voegen.

De vriendschap tussen beide verenigingen is aangehaald en we gaan ervoor om het komend ‘Nederlands Clubkampioenschap Zeilend Scheehout en Zeilwherries’ op 7 september a.s. weer een groots evenement te laten zijn.

(27 januari 2024 – Chris ten Hoopen)

 

Overhandiging van Ineke Verkaaik-Hogervorst aan Edith Schopman (Het Spaarne)

Foto (c) Chris ten Hoopen

Comments are closed.