Goudse roeiers winnen ook klassementen

Tijdens de Indoor Roeiwedstrijden op 27 januari bij roeivereniging De Doorslag in Nieuwegein hebben de Goudse junioren (m/v) niet alleen 2 dagzeges behaald, maar ook 2 klassementen gewonnen. Daarnaast werd nog individueel brons gewonnen en werden 2 estafettes winnend afgesloten. Gezien de lading aan prijzen was het maar goed dat we met 2 auto’s waren afgereisd…!

De wedstrijd
Deze wedstrijd was de laatste in een reeks van drie, waarover uiteindelijk een klassement wordt opgemaakt. Anaïs (15 jaar) deed mee bij de meisjes t/m 16 jaar (M16), Ruben (14) bij de jongens t/m 16 jaar (J16) en Erik (16) bij de J18.

De individuele races
Anaïs en Ruben roeiden beiden sneller dan vorige keer en wisten beiden overtuigend de gouden medaille in hun categorie te behalen. Daarnaast namen beiden de beker voor het totaalklassement over drie wedstrijden mee naar huis. Erik verbeterde zich ook ten opzichte van twee weken geleden en wist een bronzen medaille te bemachtigen. Hij eindigde als tweede in het totaalklassement.

Estafette
Anaïs wist met meisjes van Nautilus en Leerdam als 16-jarigen ploeg de 18-jarigen ploeg te verslaan. Erik won met jongens van De Laak en Michiel de Ruyter zeer overtuigend het jongensveld. Dankzij het vele wisselen en steeds korte sprintjes te doen, waren beide ploegen ruim sneller dan de som van de individuele tijden van de roeiers.

(29 januari 2024, Toine Vergroesen)

Foto: de prijswinnaars Ruben, Anaïs en Erik

Comments are closed.