Van de roeicommissaris

Een zeer geslaagde Alternatieve Wintermijl (vanwege het ijs een estafette op de ergometer), een goed bezochte lezing over oceaan roeien met goed doel ALS, veel overleg over de opleidingen, een avond over leerstijlen voor instructeurs, trainen op de ergometer voor de eerste wedstrijden en de wintermarathon op onze eigen plassen: kortom genoeg activiteiten!

Opleidingen

Inschrijving geopend!

De inschrijving voor de opleidingen is vandaag (1 februari) geopend! Wacht niet te lang want de ervaring leert dat de opleidingen snel vol zitten. Je mag je maar voor één opleiding inschrijven, zodat we zoveel mogelijk mensen een kans kunnen geven een opleiding te volgen.

Leerzame en leuke avonden voor instructeurs

De eerste avond voor instructeurs over leerstijlen was een succes, zeker omdat de zeilers waren aangesloten. Er staan nog verschillende avonden op het programma: 19 februari en 21 maart over sociale en fysieke veiligheid (weer samen met de zeilers), 18 maart voor Skiff-instructeurs en 14 maart voor BRO-instructeurs. Aan alle instructeurs: schrijf je in bij https://roeizeilgouda-site.e-captain.nl/activiteiten.

Veranderingen opleidingen 2024

De VRO pilot in 2023 was een succes. De VRO zal in de toekomst als vaste opleiding worden georganiseerd voor roeiers die hun niveau willen verhogen en als voorbereiding voor Skiff- en COR-opleidingen. Bij de BRO- en Skiff-opleidingen kun je straks ook voorroeien om de opleiding op je eigen gekozen moment af te ronden. Meer info vind je hier.

Bootcamp woensdagavond nu voor alle leden!

Iedere woensdagavond van 19.30 tot 20.30 geeft instructeur Lennart Scheele een bootcamp voor de masters wedstrijdgroep op de RZVG. Kosten zijn EUR 6,50  per les en de lessen lopen nog tot 1 mei. De selecte groep die hieraan meedoet is super enthousiast. Er is ruimte voor meer deelnemers. Wil je je conditie verbeteren onder leiding van een goede instructeur, doe dan mee. Meer informatie bij  info@industrialsport.nl.

Elders in de nieuwsbrief stukjes over de clinic wedstrijdsturen van Vera Terlouw en hoe je veilig de plas rond kan roeien. De wintermarathon op 17 februari was al snel volgeboekt. Volgend jaar weer een kans!

(28 januari 2024, Gwen de Vries – Roeicommissaris)

 

Comments are closed.