Korte Vliet wedstrijden Leidschendam/Leiden

(19 november 2019, André Beerthuizen)

Zondag 17 november togen Femmes Fatales (dames 8+), Celeritas (dames 4*) en Repechage (heren 4*) naar Roeivereniging Rijnland in Leidschendam. Aldaar stond, na 4 km oproeien, een wedstrijd van 4,7 km op het programma.

Een waterig herfstzonnetje maakte een waar uitje van de wedstrijd. Dat zonnetje was om een tweede reden maar goed ook, want het wachten op het startschot duurde ruim twee keer zo lang als de 4,7 km roeien.
Het Rijn-Schiekanaal wil in dit jaargetijde nog wel eens een klotsbak zijn, maar het wedstrijdwater lag er even strak bij als onze eigen Breevaart, dus geen enkel excuus om niet goed voor de dag te komen.

‘Blame it on the boat’ was er in ieder geval voor Repechage ook niet bij, want in leenboot De Havik hadden zij een geweldige vervanger voor hun ‘eigen’ ouwe getrouwe Dagonaut, die in de loods wacht op reparatie. Dames van Pheniks, dank voor het omzetten van jullie training!

De races zelf, hoe kan het anders onder geschetste omstandigheden, verliepen voorspoedig; Celeritas roeide in 21.02,7 minuten van start naar finish, FF voer in hetzelfde ochtendblok in 20.11,02 over de meet en Repechage deed het ’s middags in 18.53,2.

Na de finish wederom dobberen op het water tot het hele veld binnen was, drijfnat terug naar RV Rijnland (met dank aan de reddingsbrigade, die blijkbaar graag iets te doen wilde hebben en even uitprobeerde of ze misschien wat skifjes konden laten omslaan), een kilometertje wandelen met de boot op de schouders, afriggeren en voldaan terug naar de R&Z, soppen, opriggeren en huiswaarts.

Best een hoop werk voor zo’n 20 minuutjes roeien, maar die 20 minuutjes…een herfstkadootje, dat door 3 Goudse ploegen dankbaar werd uitgepakt.

Femmes Fatales

 

No comments yet.

Geef een reactie