LISA BRUIJNINCX WERELDKAMPIOEN JW2X

(11 augustus 2019, André Beerthuizen)

Het was al een mooi seizoen voor Lisa, maar het echte vuurwerk en daarmee de kers op de taart, bewaarde Lisa voor zondag 11 augustus; om 4.55 uur Nederlandse tijd startten Lisa en haar dubbelpartner Fien van Westreenen (RV Willem lll) in de finale van het wereldkampioenschap junioren in de dubbeltwee op de olympische roeibaan in Tokio. Na een zinderende race van zeven minuten en vijfentwintig seconden gleden Lisa en Fien als eerste over de finish; WERELDKAMPIOEN!!! Yes!!!

De race
Zoals verwacht (op basis van de voorronde en de halve finale), probeerden de Chinese dames Zhang & Zhang in de beginfase om de race vroegtijdig in hun voordeel te beslissen. En hoewel zij dat met verve deden, lukte het Lisa en Fien om de schade op de eerste 500 meter te beperken. Lisa en Fien hadden door de vele trainingsarbeid en door hun ervaringen in de voorronde en de halve finale inmiddels zoveel vertrouwen in hun eigen capaciteiten, dat zij wisten dat de tweede duizend meter hun terrein is. Maar ja, weten is één ding, uitvoeren is nog een ander chapiter. Nou, dat chapiter werd door Lisa en Fien met hoofdletters geschreven; haal voor haal werden de Chinese dames opgepeuzeld (de rest van het veld was halverwege reeds gezien). De laatste 250 meter lieten de Nederlandse dames er geen twijfel over bestaan wie de sterksten waren; met een kneiterharde eindsprint werd de laatste tik uitgedeeld en was de overwinning een feit!

In Waddinxveen, Gouda, Capelle en Bodegraven was sprake van enig burengerucht, toen de nerveuze maar o zo trotse coaches uit hun dak gingen…
@Lisa, gefeliciteerd en bedankt voor dit mooie afscheidscadeau aan de Roei- en Zeilvereniging ‘Gouda’. Veel succes bij Njord, maar je snapt dat je naam wel aan Gouda verbonden blijft!

Van de FISA site www.worldrowing.com
Lisa Bruijnincx and Jacobien Van Westreenen after winning gold in the JW2x!

Junior Women’s Double Sculls – A-Final
Lisa Bruijnincx and Jacobien Van Westreenen (s), Netherlands, Gold
‘We stuck to the plan, trusted the process, hoped it would be ok, and it all was! It feels very special to win here in Tokyo, the conditions were great’.

Race gemist of nog een keer kijken? Zie www.worldrowing.com

(foto: Ben Chattell / World Rowing)

2 Responses to LISA BRUIJNINCX WERELDKAMPIOEN JW2X

 1. Ed 11/08/2019 at 09:12 #

  Prachtig resultaat en een super wedstrijd om te zien. Vanzelfsprekend ook een superprestatie van haar jarenlange coaches!!

 2. Tjeerd Meij 11/08/2019 at 16:57 #

  Gefeliciteerd Lisa met deze unieke prestatie!

  Toine, André en alle andere coaches die hebben bijgedragen: hier mogen jullie heel erg trots op zijn.
  De jeugd roeiers zijn bij jullie in goede handen.

  Tjeerd

Geef een reactie