Lustrum 110 jaar: voorbereidingen in volle gang

(30 juni 2021, Lustrum Cie)

De voorbereidingen voor het lustrumweekend zijn in volle gang. Roeiers, zeilers, velen zijn aan het meedenken om er een bijzonder weekend van te maken. De wand met borden uit lang vervlogen tijden en de vele bekers boven de bar zijn tekenen dat er iets aan het gebeuren is. Dat klopt!

De mannen en vrouwen die vroeger een kaartje legden op de sociëteit kijken reikhalzend uit naar vrijdag 3 september wanneer er een grote bridge drive wordt georganiseerd. Het zou heel leuk zijn wanneer dit wordt opgepakt en er straks weer een vaste avond kan worden gekaart.

De receptie op vrijdag 10 september wordt een weerzien voor velen die elkaar lang niet op de club hebben gezien en onze ‘veurzitter’ denkt voorzichtig na over de speech die hij zal houden, want “110 jaar parel aan de plas” is natuurlijk wel iets om bij stil te staan. Arno denkt na over de happen die geserveerd gaan worden en of er genoeg glaswerk in zijn mooi geverfde kast staat.
`s Avonds gaan de roeiers 11 plassen rond en de zeilers gaan op de Gravenbroekseplas puzzelen. Nieuwe initiatieven die wellicht een traditie gaan worden. En traditie daar zij we sterk in bij de Roei en Zeil.

Zaterdag 11 september gaat jong en oud het water op om op Twaalfmorgen met elkaar te gaan lunchen. Het Zeilend Scheehout is te gast en wordt geëscorteerd door een zevental wherry’s van de vereniging. Dit wordt een fraai schouwspel wanneer deze armada zich over de plas verplaatst.
En dan…heeft de 11 koppige band zijn muziekinstallatie en instrumenten `s avonds klaar staan om ons weer te laten ervaren wat feestvieren nu echt is. Iedereen gaat los en het dak eraf!

Zondag 12 september is er voor de (oud)bestuursleden een lunch om nog eens rustig na te praten over hoe het was en waar het allemaal naar toe gaat met deze parel aan de plas.

Het wordt een fantastisch weekend, maar daar moeten we nog wel wat voor doen met z’n allen. Er zijn handjes nodig, want om al deze activiteiten in goede banen te leiden, daar komt geen Harry Potter aan te pas. De sociëteit transformeren tot een danszaal, opgestroopte mouwen! Zo zijn er tal van taken en taakjes waar je mee kan helpen om er een onvergetelijk lustrum van te maken. Dus geef je op als vrijwilliger via lustrum@roeienzeil.nl en maak deel uit van dit geweldige feestweekend!

No comments yet.

Geef een reactie