Man met de hamer gesignaleerd op Oude IJssel Regatta 2022

Ik weet eigenlijk niet wat ik moet schrijven over de Oude IJssel Regatta. Eerst het zuur en dan het zoet. Gewoon keihard de laatste geworden in een skiff en tot overmaat van ramp ook nog eens bekaf. Hans Blauw zou zeggen nummer 5 van de 3. En nu het zoet. Op de Oude IJssel is het heel mooi roeiwater. Er zijn geen sloepjes, het is daar vijf keer breder dan onze bekende Breevaart en heel, heel erg lang (12 km wedstrijd). Het weer was prima, de taartentafel een superidee en het gezelschap van twee dames van Opzij helemaal top. Ik heb ook nog vrienden gemaakt voor de wedstrijd in Karinthië in oktober.

Na een zware nacht met spierpijn van kruin tot teen, vanmorgen toch maar gestart met de analyse. De Kiekendief ligt tegenwoordig op gelijke hoogte met de zonnepanelen en voor iedereen onder de 1,90 onbereikbaar. De riemen zwerven bij gebrek aan plaats overal en nergens. Een uurtje varen met de boot wordt door-de-weeks een loterij: zijn er wel voldoende mensen aanwezig om dit ding veilig op de aarde te laten landen? Alle concurrenten varen meestal in gele of houten boten met vleugelriggers. Dat zal wel een paar minuten kunnen schelen maar geen 20 seconden per 500 meter.

Google is deze morgen mijn grote vriend. Nummer 1, mijn peer, 8 minuten sneller op 11,5 km, heeft onlangs volgens het Heerenveens Dagblad, het wereldkampioenschap droogroeien in de Verenigde Staten gewonnen. Met hulp van google translate blijkt het Friese droogroeien te staan voor ergometeren. Nummer 2 zet ook nog een frisse 6:53 neer voor 2 km. Een splittijd van 1.43.

Beide heren waren waarschijnlijk ook zo slim om met de auto i.p.v. met de boot naar de start te gaan. Scheelt 12 km peddelen. Samenvattend zijn er voldoende aanknopingspunten om volgend jaar een snellere tijd neer te zetten. Deelname is open voor skiffs en dubbel tweetjes. Enige ervaring met nat roeien is wel meegenomen. Een dag eerder aankomen en dan het parcours verkennen, is geen slecht idee en in het leuke stadje Doesburg geen straf.

(1 mei 2022, Ronald den Boogert)

One Response to Man met de hamer gesignaleerd op Oude IJssel Regatta 2022

  1. Tjeerd 05/05/2022 at 19:48 #

    Ha Ronald, je gevoel voor humor en zelfreflectie is gelukkig niet door de man met de hamer plat getimmerd 😀

Geef een reactie