Met spoed OPTIMISTENINSTRUCTEURS gezocht!

(27 mei 2019, Zeilcommissaris)

We zoeken op korte termijn een aantal enthousiaste zeilers/instructeurs (CWO 3/Z1-2) die ons instructeursteam op korte termijn willen helpen met de jeugdinstructie op zaterdagmiddag.

Ben je nu een fanatieke zeiler, heb je vroeger veel gezeild, kun je zeilen en zitten je kinderen op les, vindt je het leuk om je ervaring te delen met onze beginnende jeugdzeilers in de optimisten, ben je zeilinstructeur of wil je worden opgeleid? Meld je dan aan via Optimisten@roeienzeil.nl of Zeilcommissaris@roeienzeil.nl.

De instructeursopleiding wordt begeleid door onze hoofdinstructeurs-jeugd, in nauwe samenwerking met onze opleiders Gardi Pieters, Winand de Fraiture en Martine de Fraiture.

Primair doel van onze lessen is om de kinderen (en natuurlijk ook de instructeurs), met plezier te laten varen en de beginselen van het zeilen bij te brengen.

Het opleiden en vooral ook de beschikbaarheid van onze zeilinstructeurs voor onze jeugd is en blijft een uitdaging. Met het CWO-systeem is er een goede basis voor onze opleiding. Bij onze instructeursopleiding wordt gewerkt aan de lesvaardigheid en het op peil houden/brengen van de eigen vaardigheid. Voor dit doel wordt met een aantal instructeurs ook een of meerdere dagen met elkaar op ‘groot water’ getraind (bijvoorbeeld Almere-Strand) en zo mogelijk deelgenomen aan wedstrijden. De vereniging heeft ook passende transportmiddelen beschikbaar (voor Laser, Splash/RS Feva).

No comments yet.

Geef een reactie