Midwinterroeimarathon bij RZVG…niet voor watjes!

Het baken in de mist, de starttoren van de RZVG, is op de kortste dag van het jaar vanaf het toegangshek nauwelijks zichtbaar! De vier grote ronden die totaal voor 54 kilometers moeten zorgen gaan in dichte mist voor een nieuwe uitdaging zorgen…waar zijn we eigenlijk?

Vanaf onze vereniging om 9.00 uur uitgezwaaid. We beginnen de eerste twee grote ronden rechtsom, via de ‘Brienenoord’ de Elfhoevenplas op. Frisjes voor de stuurlieden en prima roeiweer voor de 5 ‘niet watjes’ van deze happening. Prachtig Reeuwijk op de windstille dag in de daardoor blijvend aanwezige nevel.

Rond 12.00 uur is er koffie en een sanitaire stop. Schoenhoezen om koude voeten te voorkomen, afzakkende mutsen worden extra opgerold. Mist is één ding, maar een muts voor ogen is te gortig.

Goed gemutst beginnen we aan de laatste twee ronden en nu in tegenovergestelde roeirichting. Niet willen stoppen voor de te nemen bruggen levert snelheid en uitdaging op. Druppelsgewijze wissels op de vlotten houdt ons alert en warm. Beurtelings elkaars jas en wanten aan en weer voort, de laatste kilometers worden sneller afgelegd.

De Beerenburg en het ontvangstcomité incl. de warme pizza wachten op ons! Afspraak is afspraak…om 17.00 uur dienen wij het licht in de sociëteit te doven. Om vervolgens om 19.00 uur van onze premier Mark Rutte te horen dat het tot zeker 14 januari gedoofd zal blijven.

Wij, ‘niet watjes’ waren net op tijd!

Voor een leuke impressie, zie https://youtu.be/a1Kab065ylE

(20 december 2021, Ineke Verkaaik-Hogervorst)

No comments yet.

Geef een antwoord