Mooie prestaties op de AA-race voor Gouda!

(18 april 2019, Annemieke van Agthoven)

Afgelopen zondag op 14 april werd de AA-Race in Alkmaar gevaren. De AA-race is een wedstrijd van 4 km, startend in Broek op Waterland en eindigend in Alkmaar. Voor de meeste competitieploegen was het de eerste wedstrijd van dit seizoen, omdat de Heineken en Head die in maart worden gehouden, door de weersomstandigheden voor een groot aantal ploegen geen doorgang konden vinden.

Mede daardoor was het animo voor de wedstrijd erg groot: Vette 8, Femme-Fatales, Opzij, Winterladies, Volantis, Idawen en 2 skiffeurs. De eerste uitdaging was dan ook het botentransport. Door het grote animo was het niet mogelijk om alle boten op onze eigen botenwagen te vervoeren. Gelukkig hadden we André! Dankzij zijn inspanningen en connecties in de roeiwereld reed er zaterdag een grote wagen van roeivereniging Proteus en werden onze boten opgehaald.

In de eerste heat hadden we 3 ploegen: Winterladies, Femme-Fatales en Anne en Ernst van Les Animaux. De weersomstandigheden waren niet slecht. Het was koud maar wel droog en er stond een redelijke wind. De beide damesploegen hadden lekker geroeid. De Winterladies startten in het clubveld en kwamen over de finish met een tijd van 18:36 en Femmes Fatales met 18:08.

Ondanks het feit dat Anne en Ernst onder de brug werden geblokkeerd, trokken zij toch blik met een tijd van 17:49: Chapeau heren!

In het middagblok startten de Vette-8, Opzij, Volantis en 2 skiffeurs: Ronald den Boogert en Henk Riphagen. De temperatuur was gelukkig wat beter en zelfs het zonnetje liet zich af en toe zien. Ondanks dat de start niet exact plaatsvond om 15.00 uur, waren de resultaten goed.
De Vette 8 had slagtempo 28-29 aan weten te houden en ze wisten hierbij goed bij elkaar te blijven. Met een tijd van 15:47 gingen zij over de finish en eindigden als 5de in het overall klassement. Coach Evert was tevreden!

De beiden skiffeurs moesten lang wachten voordat zij konden starten. Ook zij kwamen ongeschonden uit de strijd met een tijd van 18:36 voor Ronald en 19:51 voor Henk.

De damesploeg Opzij haalde tevens een zeer goede prestatie. Zij werden 7de in het overall klassement van de Dames Veteranen met een prestatie van 17:51. Voor Volantis was dit de eerste wedstrijd als nieuwe ploeg en de intensieve trainingen zijn niet voor niets geweest: met 16:48 trokken ze blik! Een trotse coach Theo en een juichende ploeg waren het gevolg.

Ook voor de boot – de Visarend – was dit de eerste wedstrijd. De boot is vorige week op de Open Dag gedoopt en krijgt dus na vandaag ook al gelijk haar eerste streepje!

Al met al kunnen we terugkijken op een mooie dag, en ondanks het feit dat er hier en daar verbeterpunten waren voor het organiserend comité van de wedstrijd, kunnen we trots zijn dat we met 2 prijzen Gouda als vereniging flink op de kaart hebben gezet!

No comments yet.

Geef een reactie