Mooie prestaties op de Lingebokaal 2018

(11 november 2018, Vincent Zimmerman)

De ambitie was groot: met beide botenwagens volgeladen met boten van onze vereniging zou er worden afgereisd naar de Lingebokaal op zaterdag 10 november j.l. Maar liefst 9 ploegen! Achten, vieren en een skiff.  Maar in de dagen voorafgaand aan de wedstrijd vielen er helaas 3 ploegen af, roeiers door ziekte geveld. Ook de lang gekoesterde krachtmeting tussen de lichte en zware ‘Animaux’ (beide startend in het veteranen dubbelvier veld) kon helaas niet doorgaan. Eén van de roeiers uit de lichte crew was nog niet voldoende hersteld.

Toch lagen er nog 4 vieren en 2 achten aan de start van deze prachtige najaarsklassieker. Roeien op het verstilde water van de Linge, beschermd tegen de wind door de dijken, die soms vlak langs het water en soms wat verder weg het achterliggende land beschermen. Tijdens het oproeien is het 6 kilometer lang genieten van de omgeving en dan 6 wedstrijdkilometers razendsnel terug naar de locatie van de RV Leerdam.

Met een lengte van 6 kilometer vraagt de wedstrijd wel een gedegen voorbereiding van de deelnemende ploegen. De Goudse resultaten zijn naar behoren, maar bieden wel wat ruimte voor verbetering. Een mooie tweede plaats voor de zware vier van Les Animaux op slechts 2 seconden van de winnaar. Ook de Vet8 met een derde plek is vermeldenswaardig.

Al met al een prettige en goed georganiseerde wedstrijd en gezellig druk. Wat mij betreft blijft deze wedstrijd op onze kalender staan en zijn we er volgend jaar met 10 ploegen bij!

De finishtijden:
H8+VE  Vet8 met op slag Frank Spuij: 24:08
H4*VD Les Animaux met op slag Vincent Zimmerman 24:25
H4*VE Repechage met op slag André Beerthuizen 26:24
D8+ VE Femmes Fatales met op slag Helen Boulogne 27:31
D4*VC Feniks met op slag Jitske Janmaat 26:43
D4*VD Meidennijd met op slag Pauline Christoffels 27:55

Gouda damesvier (Meidennijd) op weg naar de start van de Lingebokaal 2018

 

No comments yet.

Geef een reactie