Nautilustocht

(18 april 2016, Els Rijnierse)

Onder de Van Brienenoordbrug door met de roeiboot? Dat kan op zaterdag 27 en zondag 28 augustus a.s. We varen met C4/D4-boten over de Hollandse IJssel, zaterdags heen en zondags terug, beide keren zo goed mogelijk gebruik makend van het afgaande en opkomende tij. De afstand is niet heel groot, ongeveer 25 kilometer, maar er zijn genoeg leuke uitdagingen: de stroming, beroepsvaart, een paar scherpe bochten, stuurboordswal varen, ook als dat de lager wal is, de vaarroute “oversteken’’.

Bij Nautilus worden de boten uit het water getild (geen mooie karren) en overnachten op de kant. Zelf gaan we, na een tussenstop in de kantine van Nautilus waar voor een klein hapje gezorgd wordt, terug naar Gouda met het openbaar vervoer. Wie liever in Rotterdam blijf kan dat zelf regelen. We zijn nog in overleg met Nautilus of daar eventueel gekampeerd kan worden. Zondagochtend verzamelen we om half 8 op het station van Gouda en gaan met de eerste trein naar Rotterdam om terug te varen, om het Eiland van Brienenoord heen, door de sliksloot en daarna verder over de Hollandse IJssel, maar nu vanaf de andere kant gezien. Bij aankomst op de Roei en Zeil wacht ons een stevige soep.

Je kunt je voor zaterdag, voor zondag of voor beide dagen inschrijven. We hebben op beide dagen plaats voor 25 roeiers, en gegeven de aard van de tocht en de boten waar we mee gaan varen moeten de boten vol. Let op als je beide dagen mee wilt varen, dan moet je twee formulieren invullen! De kosten zijn: voor één dag €3,50 en voor twee dagen €7,00. De reiskosten (circa €5 enkeltje) en eten en drinken bij Nautilus en de Roei en Zeil zijn voor eigen rekening.

Roeiervaring (BRO, wherry) is vereist en een zwemvest is verplicht. Omdat de datum dat deze tocht gevaren kan worden sterk bepaald wordt door de hoog- en laag-waterstanden is er bij onverhoopt slecht weer geen uitwijkmogelijkheid. De organisatie neemt vrijdagavond 26 augustus de beslissing of, gegeven de weersverwachting voor zaterdag én zondag, de tocht kan doorgaan.

Klik hier om je in te schrijven voor zaterdag 27 augustus
Klik hier om je in te schrijven voor zondag 28 augustus

No comments yet.

Geef een reactie