Nieuwe coronaregels per 6 november

Per 6 november a.s. heeft het demissionair kabinet nieuwe coronamaatregelen aangekondigd voor de sport. Bij sporten op binnensportlocaties is er voor publiek en sporters vanaf 18 jaar een coronatoegangsbewijs vereist. Voor de buitensport geldt dat niet.

In sportkantines gold al deels de verplichting van een coronatoegangsbewijs voor 13 jaar en ouder, het kabinet breidt deze verplichting per 6 november uit naar de hele sportkantine inclusief het buitenterras. Dit houdt voor onze vereniging het volgende in:

  • Op ons terras en in de sociëteit is een coronatoegangsbewijs verplicht. Hier geldt dan niet het houden van 1,5 meter afstand. We verzoeken een ieder van 13 jaar en ouder die het terras en/of de sociëteit betreedt de QR code te laten scannen bij een barmedewerker.
  • Bij gebruik van de ergometerruimte is een coronatoegangsbewijs verplicht voor sporters en coaches vanaf 18 jaar. Hier geldt niet het houden van 1,5 meter afstand. We verzoeken de teamcaptains (of zijn/haar vervanger) van de roeiploegen die op de avonden in de verschillende blokken zijn ingedeeld, het coronatoegangsbewijs te scannen van alle sporters in dat blok.

Geadviseerd wordt op het terrein 1,5 meter afstand te houden en de bekende basisregels op te volgen: handen wassen, geen handen schudden, hoesten en niezen in de elleboog, thuisblijven en testen bij klachten bij de GGD.

(5 november 2021, Bestuur)

No comments yet.

Geef een reactie