Nieuws van het roeifront

(30 september 2020, Roeicommissaris)

Boten
Recent zijn er 2 nieuwe skiffjes in de vaart genomen. De Wulp is vervangen door de Visdief (roeiers gewicht tot 82 kg). De Kluut is vervangen door het Bokje (roeiers gewicht tot 68 kg).

De C-vier ‘De Gouwe’ die enkele maanden geleden is aangeschaft, is een wat rankere (=snellere) boot dan de andere C-vieren. De boot, die vooral ook gebruikt kan worden voor marathons, heeft dan ook een smalle stuurplaats. Wat breed gebouwde stuurlieden passen niet op de stuurplaats; houd daar rekening mee.

Houd de boten in goede conditie!
Op verzoek van de roei-klussenploeg het dringende verzoek de boten altijd af te schrijven, na gebruik schoon en droog te maken, de slidings schoon te maken met vochtig papier en de boten terug te leggen volgens aangegeven instructie. Hartelijk dank!

Clinic coachroeien
Er zijn nog enkele plaatsen vrij voor de clinic coachroeien op 17 oktober a.s. Om je in te schrijven klik hier of  ga naar MijnRoeienzeil activiteitenoverzicht.

Clinic boordroeien
Enkele roeisters uit de damesacht gaan een clinic boordroeien geven.
In 3 uur tijd worden de beginselen van het boordroeien (met 1 riem) bijgebracht. Eerst in de bak, dan in een C4 en vervolgens in een 8. Heb je minimaal skiff 1 niveau en ben je benieuwd hoe het is om met 1 riem te roeien, of heb je misschien wel ambitie om in de heren of dames 8 terecht te komen, kom dan eens proberen wat dat inhoudt. Om je in te schrijven klik hier of  ga naar MijnRoeienzeil activiteitenoverzicht.
Datum: 24 oktober 2020, tijd: 13:00-16:00 uur
Minimaal skiff 1 niveau, maximaal 5 deelnemers.
Bij veel belangstelling wordt er nog een clinic georganiseerd.

Examens
In de maand oktober vinden de examens voor skiff, BRO en jeugd plaats. Ook worden de COR leerlingen beoordeeld op hun stuurvaardigheden.
Na een bijzondere zomer is het met de inspanningen en flexibiliteit van alle instructeurs toch gelukt om veel roeiers op te leiden, waarvoor veel dank!

No comments yet.

Geef een reactie