NK Regenboog 2018

(12 september 2018, Stan Schouten)

Vanaf donderdag 6 t/m zondag 9 september j.l. is het Nederlands Kampioenschap Regenboog verzeild op het Grevelingenmeer. De Regenboog is Nederlands oudste nationale eenheidsklasse.

Ik voer zelf mee in de ‘Klerejongens’, Regenboog 67, met Remko Boot en Wouter Pinckaers. We hadden dit jaar nog niet zoveel gevaren, dus dat was ook wel terug te zien in onze uitslagen. Maar we hebben wel veel gelachen en zijn uiteindelijk zeker bij de eerste helft geëindigd.

Na twee dagen zeilen met bijzonder harde wind (5-6 Beaufort) was het veld van meer dan 30 Regenbogen al aardig uitgedund, er stonden namelijk ook aardige golven. Omstandigheden die niet veel voorkomen op de wateren waar normaal gesproken wordt gevaren door deze klasse. Na twee dagen lang doorweekt te zijn van het zoute water nam de wind vanaf zaterdag wat af (3-4 Beaufort) en werd het water dus ook wat vlakker, dus makkelijker te bezeilen en bood meer ruimte voor een echt tactisch spelletje.

Uiteindelijk zijn er 12 wedstrijden gevaren, maar tot de allerlaatste wedstrijd was de strijd nog niet gestreden, omdat iedereen qua punten behoorlijk dicht bij elkaar lag; vijf verschillende teams konden nog Nederlands Kampioen worden. Omdat wij de laatste race voorin meevoeren, konden we het gevecht op de voet volgen. Uiteindelijk mochten de felicitaties naar Sjoerd Vollebregt, Boudewijn Beck en Roelof Kok, die in de Regenboog 157 de nieuwe Nederlands Kampioenen zijn geworden!

No comments yet.

Geef een reactie