NK Skiff op Willem Alexander Baan (WAB) in Zevenhuizen

(20 april 2021, Toine Vergroesen)

Onder strikte corona maatregelen zijn afgelopen weekend voor een select gezelschap roeiers de Nederlandse Kampioenschappen Skiff (voor scullers) en Twee-zonder (voor boordroeiers) gehouden. Namens Gouda mocht alleen Tim van Roessel meedoen. Hij kwam uit in het lichte skiff veld, een gecombineerd veld voor elite roeiers (ouder dan 22 jaar) en senioren B roeiers (onder 23 jaar) tot een maximum gewicht van 72.5 kg.

Het totale deelnemersveld bestond uit 37 roeiers, waarvan er 5 nog een week eerder aan de Europese Kampioenschappen hadden meegedaan. Tim, die pas 8 maanden in training is, was met afstand de minst ervaren roeier. Omdat hij onder ‘normale’ omstandigheden al een behoorlijke snelheid weet te bereiken en omdat we niet weten wanneer er weer een wedstrijdmogelijkheid komt (Covid-19 blijkt hardnekkig), hadden we besloten hem in te schrijven om ervaring op te doen.

Zaterdagmiddag was een tijdrace over ruim 1900 m, waarvan de eerste 24 roeiers naar de kwartfinales doorgingen. De overige roeiers zouden bijna direct aansluitend de E-finale (25 – 30 en de F-finale (31 – 36) roeien. Wat in de rest van Nederland als een licht windje werd ervaren, bleek op de WAB te leiden tot omstandigheden, waarbij op de Roei&Zeil het stoplicht op donkerrood gezet wordt (zie bijgevoegde foto). Tim probeerde het dapper, maar moest tot 2 keer toe zijn meerdere erkennen in de golven, die aan beide kanten zijn boot in rolden. Acht maanden roeien bleken te weinig om deze omstandigheden het hoofd te bieden. Volgende keer beter!

Zondag kon er wel normaal geroeid worden, maar daar konden we helaas geen gebruik meer van maken. De toegangskaart voor zondag was daarom niet nodig en werd doorgegeven aan Ronald, die daardoor zijn zoon Maxim in een geweldige race Nederlands Kampioen kon zien worden in de lichte senioren B skiff. Leuk voor beiden!

Foto: de omstandigheden waaronder Tim zijn races moest varen

One Response to NK Skiff op Willem Alexander Baan (WAB) in Zevenhuizen

  1. Tjeerd Meij 21/04/2021 at 17:40 #

    Tim, toch petje af voor je!

Geef een antwoord