Optimisten instructie 2024

Hieronder vind je een korte uitleg over het zeilseizoen 2024 en hoe we dit zich vorm gaan geven. In dit overzicht staan ook de inschrijflinks voor de verschillende instructiemomenten.
Het CWO heeft per 2022 de benaming van de verschillende CWO-niveaus veranderd. Hieronder zie je de oude benamingen met daarnaast de nieuwe benamingen.

Onze benaming Oude benaming CWO Nieuwe benaming CWO
CWO 1 Jeugdzeilen eenmans I Zwaardboot 1mans Jeugd_Basis
CWO 2 Jeugdzeilen eenmans II Zwaardboot 1mans Jeugd_Ervaren
CWO 3 Jeugdzeilen eenmans III Zwaardboot 1mans Jeugd_Gevorderd

De volgende lesmomenten worden aangeboden komend seizoen:

Optimist beginners (zondagochtend 9.00 – 12.00)

Startdatum: zondagochtend 26 mei, 2024 inschrijflink
Tijdens deze lessen gaan we op een speelse manier kennismaken met de boot, het water, de wind en het zeilen zelf. Ons einddoel is het behalen van een CWO 1 diploma, maar we houden ons ook bezig met eventuele angst wegnemen, de lol van het zeilen ontdekken en een opstapje maken richting het zelfstandig zeilen. Als er getwijfeld wordt of deze les handig is om te volgen, mag er altijd contact worden opgenomen met de hoofdinstructeur (zie onderaan).

Optimist gevorderden (zondagmiddag 13.00 – 16.00)

Startdatum: zondagochtend 26 mei, 2024 – inschrijflink
Heb je vorig jaar je CWO 1 of CWO 2 behaald en ben jij nog lang niet klaar met het zeilen en het leren zeilen? Dan zien we je graag op de zondagmiddag!
Deze lessen zijn bedoeld voor de kinderen die voorgaande jaren hun CWO 1 jeugdzeilen eenmans diploma hebben behaald en door willen naar hun CWO 2 of CWO3 jeugdzeilen eenmans diploma. Ervaringen opdoen, veel zeilen, met meer wind leren zeilen, zelfstandig zeilen en een opstap richting wedstrijdzeilen staat centraal tijdens deze lessen. Als er getwijfeld wordt of deze les handig is om te volgen, mag er altijd contact worden opgenomen met de hoofdinstructeur (zie onderaan).

Jeugd wedstrijdploeg RZVG (woensdagmiddag 16.00 – 18.30)

Wil jij jouw zeilniveau (vanaf CWO2) naar een volgend level tillen en zie jij uitdagingen in het wedstrijdzeilen? Dan ben je, op uitnodiging, welkom bij de wedstrijdploeg. Optimisten trainen samen met RS Feva’s. In overleg kan er ook in een zwaardboot gezeild worden. Kijk voor meer informatie hier.

Evenementen

Verder zijn er in het seizoen nog een aantal bijzondere evenementen:

 • Combi Rotterdam Elfhoeve en RZVG
  datum: zaterdag 22 juni 2024 & zondag 23 juni 2024
  Zit je niet bij de wedstrijdploeg maar wil je toch een keertje proeven aan het wedstrijdzeilen? Dan is dit het perfecte weekend voor jou! Dit weekend kan je als beginnende of gevorderde optimist meedoen aan echte zeilwedstrijden. Vanuit heel regio Rotterdam komen de jonge optimist zeilers bij elkaar om deze wedstrijden te varen en jij mag daar ook aan mee doen! Je kan je voor één of twee dagen inschrijven!
 • Young Ones 2024 inschrijflink
  datum: vrijdag 12 juli, zaterdag 13 juli & zondag 14 juli 2024
  Vind jij één dagdeel per weekend zeilen te weinig? Dan ben je welkom om dit hele weekend bij ons te komen zeilen. We sluiten het zeilseizoen af en beginnen de zomervakantie goed met Young Ones 2024. We gaan dat weekend zeilen, zeilen, spelletjes spelen, zeilen, overnachten op de club en nog meer zeilen! Voor de oudere kinderen begint dit weekend op vrijdag 12 juli, zij kunnen twee nachten komen overnachten. De jongere kinderen zijn vanaf zaterdagochtend welkom en slapen (als zij dat willen) ook een nachtje op de vereniging.
  Young Ones is dit jaar groter, leuker en spannender dan ooit tevoren, dus schrijf je snel in! Voor vragen kun je terecht bij de hoofdinstructeur.
 • Zeilinstructieweek 2024 – inschrijflink
  datum 13 – 18 augustus 2024
  De zeilinstructieweek is het jaarlijks terugkerende evenement waarbij alle zeildisciplines tegelijkertijd CWO-instructie krijgen. Ook optimist zeilers kunnen de laatste week van de zomervakantie 6 dagen les krijgen van de bekende zeilinstructeurs. Dit allemaal op het water van de Reeuwijkse Plassen. Een week lang zeilen en gezelligheid. Een prachtige afsluiting van de zomervakantie! meer info over de zeilinstructieweek

Hoofdinstructeur:

Ik (Bram Elzinga) zal komend seizoen de hoofdinstructeur zijn. Je kunt mij bereiken via de mail (optimisten@roeienzeil.nl) of whatsapp (+31 6 49362502). Ik heb er al super veel zin in! Tot in mei!

Deze pagina wordt onderhouden door: de Zeilcommissaris (23/01/2024, WdF)