Rijnland Marathon

(1 augustus 2019, Eunice Massar)

Op 21 september a.s. wordt de Rijnland Marathon geroeid die voldoet aan de criteria van de KNRB voor een roeimarathon. De Rijnland Marathon is een prachtige tocht in afwisselend roeiwater.

Er wordt gestart en gefinished bij RV Rijnland. Adres: Oostvlietweg 63, 2266 GN Leidschendam (Tel: 071-5610314). Naast het Groene Hart en de stad Leiden passeren de roeiers De Kaag. Na het plassengebied varen de roeiers in westelijke richting, tussen de bollenvelden door. Met zicht op de duinrand roei je via Katwijk en de Oude Rijn terug naar Rijnland.

Deze uitdagende tocht van 53 km lang kent drukke sluizen en smalle bruggen, vraagt een goed uithoudingsvermogen met ervaren stuurmanskunsten en roeiers. De Rijnland Marathon kan zowel in prestatievorm als in wedstrijdvorm geroeid worden.

Meedoen aan deze Rijnland Marathon betekent een afgeronde BRO opleiding van de RZVG en 2x per week gedurende 1 maand van tevoren trainen. Deze marathon is goed te roeien in C2x en C4x.

De inschrijving is geopend via de website voor leden van de RZVG en sluit op 10 augustus. Halverwege augustus volgt er dan een informatiebijeenkomst, waarvoor elke ingeschreven deelnemer welkom is!
Het huidige aantal deelnemers staat nu op 6 leden. We hebben nog plek voor 5 enthousiaste deelnemers. De inschrijving is dus al bijna vol, schrijf je daarom snel in!

Voor meer informatie over de Rijnland Marathon: Eunice Massar (eutje@icloud.com ; 06 81776130) of Robert Scheen (robert.scheen@wxs.nl ; 06 10893316)
Voor algemene informatie over marathonroeien binnen de RZVG: marathonroeien@roeienzeil.nl

No comments yet.

Geef een reactie