Rijnlandtocht

Op zondag 1 oktober 2023 vindt de Rijnlandtocht plaats.

40 kilometer roeien in het Rijnlandgebied met haar weidse veenweidepolders rondom Voorschoten en Leiden, het mooie water tussen Noordwijk en Katwijk, en niet te vergeten: de Oude Rijn en de Does. We zijn die dag te gast bij Roeivereniging Rijnland in Leidschendam. We maken gebruik van hun C4+ vloot. Na aankomst kunnen we dus direct vertrekken! De tocht begint om 08.00 en eindigt om 16.00. 

Voor wie?
Voor de sportief ingestelde toerroeier met een goede conditie, die aan zijn/haar marathonambities in een volgend seizoen concrete/concretere vorm wil gaan geven, en/of voor recreatieve roeiers die willen trainen voor een ambitieus (hoger) doel.

De tocht wordt op de ‘roeimarathon-/prestatietocht’-manier geroeid. Dat houdt in: er wordt op een sportief tempo doorgeroeid, de wisselmomenten tussen stuur en roeiers zijn kort, er is een korte lunchbreak (brood uit het zakje) en in de tussentijd genieten we natuurlijk volop van onze omgeving! Met zo’n 40 kilometer is deze tocht korter dan een reguliere marathon (die is 50 km of meer), daarentegen is deze tocht wèl langer dan de doorsnee toertocht waarbij ook veel ruimere ‘stops’ gebruikelijk zijn. Sluizen en lage bruggen worden zoveel mogelijk vermeden. Er zijn daardoor relatief weinig rust- c.q. herstelmomenten, waardoor de tocht toch veel kenmerken heeft van een reguliere (lange) marathon.

We starten in Leidschendam. We zien de mooiste delen van de singels rondom de oude stad Leiden en roeien over het mooie water tussen Katwijk en Noordwijk. De tocht wordt gekenmerkt door zowel smalle watertjes, als door het brede water van de Oude Rijn en de Does. Kortom: de Rijnlandroute heeft een zeer afwisselend karakter!

Indien er een windkracht (of windvlagen) van 6Bft of hoger wordt/worden verwacht, of als er sprake is van andere gevaarlijke omstandigheden, zal de tocht worden uitgesteld. Bij een verwachte windkracht van 4Bft tot 6Bft zullen open waterpartijen worden overgeslagen. Veiligheid van onze deelnemers is altijd leidend!

Inschrijven voor deze tocht kan (individueel) vanaf zondag 6 augustus. De organisatoren behouden zich het recht voor om de meest optimale bootindeling voor te stellen. De kosten bedragen circa 25,00 euro per persoon.

Inschrijven: https://roeizeilgouda-site.e-captain.nl/activiteiten/3904/rijnlandtocht-40km-sportief-roeien

 

(5 september 2023 – Peter Bos en Jolande Dessing, organisatoren)

No comments yet.

Geef een reactie