Roei & Zeil verovert Goud van Gouda

(22 november 2018, Jet Woudstra)

Op zondag 28 oktober j.l. vond op onze vereniging de 12de editie van ‘Goud van Gouda’ plaats, de jaarlijkse Derby tussen de zeilers van de Reeuwijkse watersportverenigingen GWV Elfhoeven en de Roei- en Zeilvereniging ‘Gouda’.

De derby bestaat uit zogenaamde matchrace wedstrijden, hierbij wordt 1-1 (één boot van de ene vereniging tegen één boot van de andere vereniging) om de winst gestreden. Door het ontbreken van andere tegenstanders levert dit altijd een spannende strijd op. Ook de boten (Randmeer-touring en de RS-feva van de jeugdinstructie) vormen voor de zeilers, veelal gewend aan optimaal getrimde wedstrijdboten een uitdaging.

Teamsamenstelling R&Z: Het bestuur (Willem van der Meij en Chris Stoffer), Jeugd (Laura vd Acker en Femke vd Berg), De kampioenen (Mark Neeleman en Ard Geelkerken), Best team (Wouter & Jeroen van Catz), jeugdinstructie (Robin Arens en Sjoerd Schouten), Volwassenen-instructie (Jan Willem Janse & Jan Niks) en ons Dames team (Jet Woudstra & Leonie Wijnsema).

Er werd gevaren met perfect najaarsweer. Na strijd tussen besturen, jeugd en kampioenen was de tussenstand bij de lunch 2-1 voor de R&Z. Daarna was het de beurt aan het ‘best team’ van beide verenigingen. Ook deze match was weer voor de R&Z: 3-1. Bij de volgende matches (jeugd instructie, volwassenen instructie en de dames) ging de winst 2 x naar de teams van Elfhoeven, maar wisten onze kielbootzeilers (volwasseninstructie) de winst binnen te halen. Met een tussenstand van 4-3 op naar de 2e serie. Ook in deze ronde was de spanning te snijden en kwam de stand op 7-5.

Nu werd het pas echt spannend; nog 2 matches te gaan. Elfhoeven komt goed weg, maar verliest zijn positie in het eerste kruisrak, de R&Z pakt de goede hoogte en juiste vlaag, als eerste bij de boei en dan ongenaakbaar de match uitvaren: 8-5 ! Elfhoeven heeft geen kans meer!

Roei & Zeilvereniging ‘Gouda’ wint het Goud van Gouda 2018!

No comments yet.

Geef een reactie