Roeien op stromend water

(30 mei 2017, Hans Nielen)

De afgelopen weken heeft een groep verstokte Breevaart-roeiers hun blikveld verruimd naar het toerroeien en een cursus ‘Roeien op stromend water’ gevolgd.

Midden in het Rotterdamse havengebied werd gedurende drie dagen kennis gemaakt met wat stroming, getij, wind en golven met je roeiboot doen (veel dus!). Onder leiding van ervaren instructeurs van roeivereniging Nautilus werd geleerd hoe je veilig en handig met deze omstandigheden moet omgaan. Een extra moeilijkheid, maar ook een deel van de lol, is het vele verkeer op het water, variërend van grote binnenvaartschepen, de Spido, busboten, kris kras varende snelle watertaxi’s en natuurlijk ook onwetende pleziervaart!

De laatste zaterdag konden we zelfs een stukje opvaren met de MS Rotterdam, die vertrok bij de cruise terminal. Al met al een mooie ervaring rijker en een echte aanrader voor roeiers die ook eens iets anders willen dan alleen maar baantjes trekken op de Breevaart of slippen en vallen onder de bruggetjes van de Reeuwijkse plassen.

Het bijbehorende certificaat is behaald door Irene Heukelom, Joke Allaart, Anne Kamphuis, Markwin Wattel en Hans Nielen.

No comments yet.

Geef een antwoord