Roeivalidatie – Vrijwilligers gezocht

Roeivalidatie is roeien voor mensen met een beperking. Dit gebeurt o.a. op onze vereniging onder begeleiding van ervaren roeiers. Er zijn per keer 2 of 3 begeleiders actief.  

We roeien in de periode maart-oktober elke week op woensdag en zaterdag. Eens per jaar maken we met de hele groep een tocht.  

Onze groep deelnemers is de laatste jaren uitgebreid en een aantal begeleiders heeft o.a. vanwege verhuizing helaas moeten stoppen. We zijn daarom dringend op zoek naar leden die het leuk vinden om met mensen te roeien voor wie dat allemaal niet zo vanzelfsprekend is, maar die wel graag roeien. 

WE ZOEKEN: 

  • Als begeleider heb je de verantwoordelijkheid over de boot en de roeiers. Belangrijk is dus overwicht in de boot hebben en goed vooruit kunnen denken (‘minstens 2 slagen vooruit’) en goed kunnen sturen. Daarom verwelkomen wij graag begeleiders met het BRO-diploma of een gelijkwaardig diploma. 
  • Natuurlijk is het van belang dat je feeling hebt met mensen met een beperking. Op dit moment begeleiden we onder meer roeiers met een verstandelijke beperking, roeiers met een beperking qua zicht en/of een (lichte) lichamelijke beperking. 
  • Gezien de samenstelling van de huidige groep roeiers en vrijwilligers worden ook  jongere leden (<50 jaar) uitdrukkelijk gevraagd zich beschikbaar te stellen.

 WE BIEDEN: 

  • Een groep roeiers die geniet van het roeien en de gezelligheid eromheen. Voor een aantal is dit hun enige sportieve en/of sociale activiteit. 
  • Een gemotiveerde, collegiale groep ervaren vrijwilligers. 

  TIJDSBESTEDING: 

  • In de periode april-oktober wordt men ongeveer 10x ingedeeld. 
  • Tijd is altijd in overleg en altijd samen met een andere vrijwilliger. We streven naar maximaal 3 uur per keer. 

We hopen heel erg nieuwe begeleiders te mogen verwelkomen!  

Heb je interesse of wil je meer weten, neem dan contact op met:  

Nicole de Keijzer en Jantine Hansen
coördinatoren roeivalidatie
Roeivalidatie@roeienzeil.nl

Op de Informatiemarkt van 27 november a.s. (meer hierover binnenkort in de nieuwsbrief) is ook gelegenheid om bij de huidige vrijwilligers informatie in te winnen.  

(13 september 2022, Nicole de Keijzer, Jantine Hansen)

No comments yet.

Geef een antwoord