RZVG goes international

(2 oktober 2019, Henk Riphagen)

Het laatste weekeinde van september roeide een grote groep Goudse wedstrijdroeiers de Grüner Moselpokal in het Duitse Bernkastel. Maar liefst drie wedstrijdploegen en twee skiffeurs, les Animaux, les Femmes Fatales, de Vet8+, Ronald den Boogert en ondergetekende, gaven acte de présence op deze grote wedstrijd waar maar liefst 300 ploegen aan meededen.

Roeien op de Moezel is geen kleinigheid want deze is minstens 100 meter breed en er varen knotsgrote vrachtschepen en rondvaartboten tijdens de race. Dus stroming, golven en wind zijn, naast andere roeiers, ook geduchte tegenstanders.

Het is een zogenaamde keerboeiwedstrijd, dat betekent dat je na 2 km roeien keihard in de remmen moet hangen, een grote gele boei aan bakboord moet ronden en zo snel mogelijk weer terug naar de start moet varen. Ondanks urenlange discussies binnen de ploegen over de meest optimale keertechniek viel het ons Goudse ploegen niet mee om de boot snel te keren. Vastroeien, houden, sterk over stuurboord roeien, alles werd uit de kast gehaald. Hoewel de roeiers tevreden waren over hun prestatie, zijn er dit keer geen blikken getrokken. Maar dat kwam door de sterke (Duitse) tegenstand zullen we maar zeggen.

De Moselpokal is in onze ogen een goed georganiseerde wedstrijd op een behapbare afstand van Reeuwijk met een gezellige ambiance. Leuk weekendje uit toch, wie gaat er volgend jaar mee? De botenwagen heeft vast nog wel een plekje voor jouw boot.

No comments yet.

Geef een antwoord