RZVG wint met overmacht ‘Goud van Gouda’

(30 oktober 2017, Zeilcommissaris)

Op zondag 29 oktober j.l. werd de jaarlijkse strijd tussen GWV Elfhoeven en de Roei- en Zeilvereniging ‘Gouda’ om het ‘Goud van Gouda’ gehouden.

Tijdens het Goud van Gouda wordt er in 6 verschillende categorieën (Bestuursteam, Kampioenen team, Beste team, Opleiding volwassenen, Opleiding Jeugd en Jeugd t/m 16 jaar) in matchraces gevaren. Bij deze matchraces wordt er steeds met 1 boot van iedere vereniging in een desbetreffende categorie tegen elkaar gevaren. Degene die 7 of meer wedstrijden wint mag het Goud van Gouda mee naar huis nemen.

De afgelopen twee jaar werd door een gebrek aan wind het evenement afgelast, dit jaar dreigde juist een teveel aan wind roet in het eten te gooien. Na wat uitstel, omdat de voorspellingen een afnemende wind lieten zien, gingen we rond 13.00 uur dan toch van start. Weliswaar met gereefde grootzeilen, omdat de wind nog wel erg stevig bleek.

Al snel keken wij tegen een 2-0 achterstand aan door een dubbele winst van het Jeugd opleidingsteam van GWV Elfhoeven. Daarna gaven wij gas en werden alle races vervolgens gewonnen. De wedstrijden werden toch wel gekenmerkt door de stevige wind. De wind was zelfs zo sterk dat een team van Elfhoeven in een moment van onoplettendheid met de randmeer omsloeg; een eenvoudige winst voor RZVG.

Met 8 door ons en 2 door GWV Elfhoeven gewonnen wedstrijden dus een afgetekende overwinning, waardoor het Goud van Gouda weer een jaar op onze schoorsteen zal prijken.

Ons team bestond uit de volgende personen:
Jeugd t/m 16 jaar: Laura v.d. Acker, Femke v.d. Berg
Kampioenen: Wouter van Catz, Egbert de Sauvage, Rosanne Malschaert
Beste team: Lars van Stekelenborg, Alex van Ommen, Stan Schouten
Bestuursteam: Jeroen van Catz, Chris Stoffer, Hans de Leeuw
Opleiding Jeugd: Stan Schouten, Robin Arens, Sietske Prosman
Opleiding Volwassenen: Willem van der Meij, Jan Willem Janse, Erik Noort

 

No comments yet.

Geef een reactie