Slipstream gaat voor Silver Skiff

Op een zomerse middag daagde onze teamcaptain, Anita, ons als Slipstream uit voor een roeiweekendje in Turijn. Wat aanvankelijk leek op een gezellig uitje, mondde uit in een schitterende uitdaging: deelname aan de internationale roeiwedstrijd, de Silver Skiff, op de prachtige rivier de Po. Dit gigantische evenement trekt meer dan 1.000 deelnemers en is uitgegroeid uit tot ‘s werelds grootste skiffwedstrijd.

Volgeladen en vol enthousiasme en spanning vertrokken we naar Turijn. Terwijl de roeiwedstrijd Novembervieren datzelfde weekend werd geteisterd door wind en regen, werd de Silver Skiff  gezegend met najaarszon en kalm water op 6 november. We roeiden de race met grootheden zoals Roos de Jong en Tinka Offereins; een onvergetelijke ervaring tussen Olympische roeiers en nationale kampioenen. En uiteraard ontbrak ook Ronald Boogaard niet aan de finish.

Onze coach, Frank Slangen, bereidde ons uitstekend voor, met aandacht voor de technische aspecten van skiffen en mentale focus. Roeien in bijna nieuwe Filippi-boten gaf ons zelfvertrouwen. De bochtige 11 km lange race omvatte vier bruggen, een keerboei en vereiste niet alleen fysieke kracht maar ook stuurvaardigheid.

Bij de finish werden we aangemoedigd door Nederlandse mederoeiers, en vermoeid maar voldaan kijken we terug op dit avontuur. De Silver Skiff in Turijn was niet alleen een sportevenement maar ook een feest en een kans om te leren van de besten. De vraag die rest: Wie gaat er volgend jaar mee?

 

(11 november 2023, Eveline de Rooij-’t Hart, (Slipstream)

No comments yet.

Geef een reactie