Spelregels bij zeilwedstrijden: kennismaking.

(11 maart 2018, Zeilcommissaris / Jan Willem Janse)

Zaterdag 17 maart a.s. organiseert Roei- en Zeilvereniging ‘Gouda’, samen met WV Elfhoeven, een cursusdag waarin de spelregels van wedstrijdzeilen centraal staan. Basis voorrangsregels (maar die kennen we allemaal van de CWO diploma’s), wedstrijdregels, situaties bij de boeien en startprocedures komen allemaal aan bod en worden op een interactieve manier gepresenteerd door trainers van het Watersportverbond.

Onzekerheid over kennis van de regels is soms een drempel, die sommigen afhoudt van het zeilen van wedstrijdjes. Dit is dan je kans om je theoretische kennis in één klap op een veel hoger niveau te brengen. Je hoeft de theorie niet uit een boekje te halen, maar krijgt het gepresenteerd met duidelijke voorbeeldsituaties.

Wij zullen het komende seizoen ook een aantal middagen organiseren, waarin we de praktijk van het wedstrijdzeilen willen trainen. De theoretische basis, die in deze cursus aan bod komt, geeft je gelijk een vliegende start.

Behalve het zelf varen van zeilwedstrijden is het ook leuk en informatief om vanaf het startschip of een begeleidende boot de wedstrijd mee te maken. Met de kennis, opgedaan in de cursus, kun je zo assisteren bij het leiden van een wedstrijd en daarmee ook weer veel praktijkkennis opdoen, door het kunstje af te kijken van andere zeilers.

De boten liggen nog even op de kant, dus deze cursus is een mooi opwarmertje voor het komend seizoen!

Inschrijven kan via de website https://www.roeienzeil.nl/inschrijven-2-0/

No comments yet.

Geef een reactie