Steigerrenovatie gestart: hulp welkom!

(29 oktober 2020, Commissaris Vastgoed en Vloot)

Afgelopen winter hebben we 30 m2 dekken van de zeilsteigers vervangen door glasvezelversterkte kunststofroosters; dit als test. Deze test is de afgelopen zomer positief beoordeeld. Er is dan ook besloten om de dekken van alle vaste steigers de komende winter te gaan vervangen, in totaal 400 m2. Het betreft alleen de dekken, omdat de kwaliteit van de palen en de liggers voldoende is om naar verwachting nog enkele tientallen jaren mee te kunnen gaan. De verwachting is dat, tegen de tijd dat de palen en de liggers vervangen moeten worden, de roosters die we nu aanbrengen daarna nog vele jaren meekunnen.

De renovatie doen we in eigen beheer. Er is een ploeg gevormd onder leiding van Ed Evers en Peter Schouten. Zij worden ondersteund door leden van de klussenploegen, maar…we kunnen natuurlijk altijd nog wat hulp gebruiken. Op dit moment wordt er op 2 of 3 ochtenden in de week aan de klus gewerkt.

Mocht je in de gelegenheid zijn om de komende maanden wat ochtenden vrij te maken en zin hebben om corona proof je handen uit de mouwen te steken, neem dan contact op met Ed Evers: 0644696163.

No comments yet.

Geef een reactie