Surfers in de sociëteit

(16 juni 2021, Lustrum Cie ‘Oud Goud’)

Boot opruimen, even naar het toilet en dan een sprintje naar bar en terras. Voor vele clubleden de vaste route na een lekker dagje op het water. Op die route kom je een prachtig kunstwerk tegen van vijf surfers in rvs op een houten achtergrond. Dit kunstwerk is begin jaren ’70 gemaakt als herinnering aan één van de eerste windsurfwedstrijden tussen de Goudse Watersportvereniging Elfhoeven en de Roei- en Zeilvereniging ‘Gouda’.

Initiator van deze wedstrijd én maker van het kunstwerk is Menno Meyer. Multitalent Menno is als jeugdlid begonnen in de zeilsport bij zowel de Elfhoeven als de Roei en Zeil. Hij heeft internationaal op hoog niveau gezeild in de Olympische Finn-klasse en is ook plankzeiler van het eerste uur. Daarnaast heeft hij een carrière opgebouwd en zijn sporen verdiend als beeldhouwer, sieraadontwerper en edelsmid. Zo heeft hij vele prijzen gemaakt voor de zeilsport.

Het kunstwerk met de vijf surfers heeft in dit lustrumjaar een mooie nieuwe plek gekregen in de sociëteit. Neem een volgende keer, op weg naar de bar, eens een moment om dit bijzondere kunstwerk te bekijken.

Menno Meyers – de vijf surfers

,

No comments yet.

Geef een reactie