Team van RZVG wederom Nederlands Kampioen Teamzeilen!

(20 oktober 2015, Zeilcommissaris)

Ze hebben het toch maar weer mooi geflikt. Het team van de Roei- en Zeilvereniging ‘Gouda’ heeft in het weekend van 17 en 18 oktober j.l. wederom het Nederlands Club Kampioenschap Teamzeilen gewonnen. Er werd gevaren op de Maashaven in Rotterdam. In 2013 werden ze ook al kampioen en derde in 2014.

Dit jaar werd er in een iets andere samenstelling gevaren. De oude ervaren rotten Geert Geelkerken en Mark Neeleman deden dit jaar niet mee, hun plekken werden ingenomen door Egbert de Sauvage en Robin Arens en dit had ook enkele verschuivingen van posities aan boord tot gevolg. In combinatie met het feit dat er geen tijd was geweest om vooraf te trainen, was de overwinning dan ook een grote verrassing. Het weekend werd helaas geplaagd door een gebrek aan wind, er moest veel worden gewacht. Uiteindelijk kwam er zondagmiddag toch nog genoeg wind om de finalewedstrijden te kunnen zeilen.

In de halve finale werd er een knock-out tegen het team van De Maas gevaren. De RZVG won en plaatste zich direct voor de finale. Die moest tegen Aalsmeer gevaren worden. Vorig jaar nog versloeg Aalsmeer ons team en werden zij tweede.
Dit keer stonden we dus weer tegenover elkaar in de finale. Wie als eerste twee races gewonnen zou hebben zou kampioen zijn. De eerste wedstrijd werd helaas verloren, maar daarna werden er twee races gewonnen door de RZVG, waardoor ze wederom kampioen werd.

DSC_0017_6

Het team van de Roei- en Zeilvereniging ‘Gouda’ bestaat al jaren uit een mix van ervaren zeilers en jongere talenten. Op deze manier probeert het team ook jongere zeilers te enthousiasmeren. Dit jaar zagen we dat meerdere teams ook meer jonge zeilers in hun team opnemen; een mooie ontwikkeling!

Ons team bestond uit 2 boten met de volgende zeilers:
Wouter van Catz (stuurman en teamcaptain), Stan Schouten, Emma de Fraiture en Robin Arens
Jeroen van Catz (stuurman), Rosanne Malschaert, Egbert de Sauvage en Annick van Furth

Een kort filmpje van de laatste beslissende wedstrijd.

Overigens deden de zeilers van onze vereniging het goed dit jaar. Eerder werden Enno Kramer en Ard Geelkerken Nederlands Kampioen in de FD-klasse, Mark Neeleman werd kampioen in de Regenboog en nu wonnen we dus ook nog het NK Teamzeilen!

No comments yet.

Geef een antwoord