Team wedstrijdzeilen Optimist bij Combi NL in Hoorn

Met een team van 4 meiden en 1 jongen was de RZVG dit jaar goed vertegenwoordigd bij de Combi NL in Hoorn tijdens het weekend van 18 en 19 september.

De groep verbleef het gehele weekend vanaf vrijdagavond in een of meerdere hotels in het gezellige stadje. Ook de instructeurs Esmée en Sjoerd gingen meteen mee.

Zaterdag 09.00 uur werd begonnen met een clinic van de kernploegleden. Eerst gingen de jongens en meiden van de kernploeg langs bij iedere boot om te checken of die goed was opgetuigd. Erg leerzaam! Daarna met zijn allen het IJsselmeer op, windkracht 2/3, beetje wennen aan het grote water. Voor de meiden was dit de eerste ervaring op zo’n groot meer. Wel allen mee gedaan aan de wedstijden van de Combi Rotterdam. Met als grande finale deze wedstrijd in Hoorn. En een grande finale was het!

Zondagochtend 09.00 uur, veel wind, zuidoosten wind dus veel golfslag. De wedstrijdleiding twijfelt of het door kan gaan: it’s a go! De meiden (Opti groen) en Thijmen (groen silver) gaan bibberend en bevend de haven van Hoorn uit waar water en wind vrij spel hebben en volop te keer gaan. De rescue met 3 man vaart mee. Ze praten het team er doorheen en yes, het wordt uiteindelijk een mooie stoere prachtige ervaring. Het team mag trots zijn op zichzelf. Een spannend begin dat eindigt in 4 mooie wedstrijden, allemaal uitgevaren en veel plezier gehad. De 6e plek was de hoogste ranking, maar de grootste prijs is dat ze het IJselmeer hebben bevaren onder deze omstandigheden!

De wedstrijdtrainingen op zondag en woensdag gaan weer verder met dit team. Volgend jaar zijn ze nog beter voorbereid!

(24 september 2021, Vivian Habets, tekst en foto)

 

No comments yet.

Geef een antwoord