Thea Steenland lid in de Orde van Oranje Nassau

(15 mei 2021, Bestuur)

Op 26 april j.l. is Thea Steenland benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau.

Thea is bij uitstek iemand die in stilte en op de achtergrond breed maatschappelijk actief is.

Ze is van 1982 tot 2008 actief geweest bij Zorgcentrum Savelberg. Zij was in 1988 het eerste vrouwelijke bestuurslid van het Algemeen Bestuur van de toenmalige Savelbergstichting. Vervolgens was zij lid van de identiteitscommissie en de bewonerscommissie. Ook was zij klachtenfunctionaris en vertrouwenspersoon en was ze betrokken bij de 1e fase van de fusie die leidde tot de stichting Zorgpartners Midden Holland.

Van 2002 tot 2019 is Thea actief geweest  voor het Hospice Midden Holland als gastvrouw en vertrouwenspersoon voor vrijwilligers. Ook was zij betrokken bij de inrichting van het Bijna Thuis Hospice Gouda.

Bij de Roei- en Zeilvereniging ‘Gouda’  is ze sinds ongeveer 2006 als begeleidster betrokken bij de roeivalidatie. Daar roeien mensen met een beperking. Ze roeien in een aangepaste boot, met extra begeleiding door vrijwilligers, allen ervaren roeiers. Thea doet dit met respect, warmte naar de deelnemers en de andere begeleiders. Ze weet ieder op de juiste wijze aan te spreken, te stimuleren en het goede in hen naar boven te halen.

Ze heeft een enorm doorzettingsvermogen, is sportief, ook realistisch als iets niet kan, hoe jammer ze dat dan ook vindt. Ze vindt dan ook steeds een andere weg om de sessie van die keer toch positief te laten verlopen.

Thea is altijd bereid in te springen of om iets extra’s te doen, zoals een aandeel leveren in feestelijkheden, of meehelpen bij een bijzondere activiteit om deze te laten slagen. Thea is kortom  iemand waar je op kunt bouwen en vertrouwen.

Mooi is dat degenen die vanuit de Roei en Zeilvereniging ‘Gouda’ betrokken zijn geweest  bij deze aanvraag voor een koninklijke onderscheiding, allemaal verbaasd zijn over de hoeveelheid en diversiteit van het vrijwilligerswerk dat Thea Steenland in stilte heeft gedaan en doet.

 

One Response to Thea Steenland lid in de Orde van Oranje Nassau

  1. Gert 17/05/2021 at 18:15 #

    Fantastisch! Gefeliciteerd

Geef een reactie