Theoriemiddagen voor onze jeugdzeilers

Hoe leg ik die paalsteek nou goed? Wanneer gebruik ik de platte knoop ook alweer? Hoe haal ik het optimale uit mijn zeilen? Aan welke kant moet ik mijn spriet hijsen? Wat was nou precies de hoger- en lagerwal van een eiland? Wanneer heb ik eigenlijk voorrang op het water ten opzichte van een andere zeilboot, roeiboot of motorboot? Hoe start je het beste voor een wedstrijd? Wat is nou de beste tactiek om een wedstrijd te winnen?

Dit zijn allemaal vragen waar we tijdens de reguliere zeillessen weinig aan toe komen, terwijl het wel super belangrijke vragen zijn! Vooral voor het behalen van je CWO 3 diploma. Daarom willen wij (Sjoerd Schouten en Esmée Baars) de komende winterperiode een aantal middagen uittrekken om aan deze theoretische vragen aandacht te besteden. We gaan het hebben over theorie die je moet weten voor je CWO3 examen en over wedstrijdtheorie. Het zijn theoriemiddagen voor jeugdzeilers van de vereniging, hieronder vallen de RSfeva-cursisten, de optimist-cursisten met een CWO2 (of hoger) diploma en de jeugdzeilers bij de laser/splash-groep.

Twijfel je nou of je kan/mee wilt doen? App dan 06 49362502 (hoofdinstructeur optimisten), dan overleggen we samen even!

De middagen zullen plaats vinden op zondag 5 februari 2023, zondag 12 maart 2023 en zondag 2 april 2023. We beginnen om 13.00 en zullen rond 16.00-16.30 klaar zijn. Schrik niet, we gaan niet drie uur stil zitten. We zullen actief aan de slag gaan met de theorie, sommige dingen in de praktijk testen en pauze houden met een lekkere snack en wat drinken.

Lijkt je dit nou super leuk? Schrijf dan in via de inschrijflink. Deelname kost 5 euro per persoon voor drie middagen.

Inschrijflink

Hopelijk tot dan!

(17 december 2022, Sjoerd Schouten & Esmée Baars)

 

picture by DALL E

No comments yet.

Geef een reactie