Vakantie jeugdroeiweek groot succes

(11 augustus 2020, Toine Vergroesen)

Van maandag 20 t/m vrijdag 24 juli j.l. organiseerde de RZVG voor het eerst een roeiweek voor de jeugd van Gouda en omgeving. Doel was om kinderen op een leuke manier met de roeisport kennis te laten maken. Het maximale aantal van 15 kinderen in de leeftijd van 10 tot 14 jaar heeft hieraan deel genomen. Er was zelfs nog meer belangstelling.

Maandagochtend verzamelden Bas, Florine, Huib, Iris, Jelle, Jolijn, Joshua, Laura, Max, Pieter, Ruby, Sophie, Tess, Thijmen en Waalko zich in de roeiloods, waarvan een gedeelte was ingericht als chill- annex lunchruimte. Daar maakten zij kennis met elkaar en met de mensen die hun die week de beginselen van het roeien zouden bijbrengen. Dat super-team bestond uit onze jeugdleden Wouter, Wendy, Neri, Cas, Bente en Alix en werd aangevoerd door Pelle die speciaal daarvoor van roeivereniging Njord was geleend. Zij werden waar nodig bijgestaan door Joke, Arie Maarten, Toine en Irene, die de grote organisator van deze week was.

Het programma was simpel: elke dag roeien, lunchen/chillen/spelletjes, roeien, zwemmen. Begonnen werd in Edons en sommigen meteen in skiffs. Gaandeweg werd er steeds meer in skiffs geroeid en later werd ook in C-vieren geoefend om samen te roeien. Sommigen waren in het begin nog wat onzeker, maar gedurende de week verdween dat geheel en werden er steeds gekkere capriolen uitgehaald tot zelfs een rondedansje in de skiff aan toe. Culinair hoogtepunt was de door Arie Maarten verzorgde lunch met zelfgebakken pannenkoeken op woensdag, waarbij Waalko zowat zijn eigen gewicht aan pannenkoeken naar binnen wist te werken.

Donderdag was iedereen voldoende geoefend om in C-vieren een tocht over de plassen te maken met een ruime tussenstop op Twaalfmorgen. Daarvoor werd het team versterkt door onze jeugdleden Paola en Marijn en de van Proteus-Eretes geleende Ruben. Vrijdag werd de week afgesloten met wat wedstrijdjes. Iedereen deed mee met een estafette voor 4 roeiers in de skiff en daarna was er voor elk wat wils: een race in de skiff, met Pelle ‘vliegen’ in de dubbeltwee, de plas overroeien of capriolen uithalen in skiff of Edon. Feestelijke afsluiting was de uitreiking van het diploma roeivaardigheid, wat door iedereen met vlag en wimpel was gehaald.

Tenslotte werden de zeven instructeurs nog even speciaal in het zonnetje gezet voor hun geweldige begeleiding. Vooral dankzij hen hebben alle deelnemers èn een fantastische week gehad, èn de basis van het roeien onder de knie gekregen.
Volgend jaar zeker voor herhaling vatbaar.

Compilatie, samengesteld uit foto’s van Joke Allaart.

No comments yet.

Geef een reactie