Van de roeicommissaris

Op de Vereniging is het druk, met ergometerroeiers, met masters die trainen voor wedstrijden en ook met vele vrijwilligers die het jaar voorbereiden: lesplannen worden aangepast, instructeurs opgeleid, tochten gepland, zodat iedereen weer een fantastisch roeiseizoen kan beleven.

Opleidingen

De inschrijvingen voor de verschillende opleidingen druppelen binnen. Voor de BRO, COR en de Goudse Mijl is nog voldoende plek.

De Skiff-instructie daarentegen zat binnen een paar uur vol en er stonden direct al enkele mensen op de wachtlijst. We hebben toen de inschrijving stopgezet om ons te beraden op de volgende stappen. Na overleg met de skiff-opleiding is het gelukt om de 3 mensen van de wachtlijst onder te brengen, maar we nemen geen nieuwe cursisten meer aan. We begrijpen dat we hiermee sommigen zullen teleurstellen. Echter, vanwege de capaciteit van boten, de beschikbaarheid van instructeurs en om de kwaliteit van de cursus te garanderen, kunnen we maximaal ca. 30 mensen per jaar opleiden.

Ten slotte werken we aan een korte opleiding voor de meer recreatief ingestelde roeiers: een Voortgezette Roei Opleiding (VRO) met nadruk op het verder verbeteren van de roei- en stuurtechniek, het effectiever de plas rondgaan in een C-boot en het beter voorbereid zijn op toertochten. Hou de website in de gaten voor meer informatie en inschrijving.

Voor de instructeurs zijn er nog een paar leuke en leerzame avonden. Meer info vind je hier.

Ergometerruimte

Goed nieuws is dat er fanatiek getraind wordt op de ergometers, maar minder goed nieuws is dat de ruimte soms behoorlijk rommelig is. Arno doet z’n best maar kan niet iedere dag schoonmaken. Daarom een vriendelijk verzoek aan de mensen die op de ergometer trainen, om na de training de ergometer schoon te maken en de ruimte netjes achter te laten.

Succes bij de jeugd

Onze wedstrijdjeugd heeft uitstekend gepresteerd bij de Delftse Torenrace. Douwe en Hugo gingen er bij de jongens met de winst vandoor in het J16 2x veld, op de voet gevolgd door Thijs en Mees. Bij de meisjes haalden Milou van Iris (15 j) en Emma van RZVG (13 j) een meer dan verdienstelijke derde plaats in de dubbeltwee voor meisjes tot en met 16 jaar.

Wie roeit de meeste kilometers in 2023 en Alternatieve Wintermijl op de Breevaart

De cliffhanger van de vorige nieuwsbrief was al verklapt op de website. Voor diegenen die dit hebben gemist: Joris Hermans heeft in januari 142 km geroeid. Wie gaat hem volgend jaar inhalen?

De Alternatieve Wintermijl was een bijzonder geslaagd evenement met meer dan 70 deelnemers. Hugo Slangen wist in zijn skiff alle boten achter zich te laten en finishte in 4.03 min. Heel knap!

Boten poetsen

De gladde boten worden gepoetst op 25 maart en wat nog niet af is de week daarna. Er komt een aftekenlijst in de loods te liggen. De recreatieboten worden op 26 maart na de Openingstocht gepoetst. 

Kraandag 23 maart

Op 23 maart worden de boten weer in het water gelegd en dan kan er dus niet geroeid worden.

(27 februari 2023 – Gwen de Vries, roeicommissaris)

No comments yet.

Geef een reactie