Van de roeicommissaris

Gelukkig kunnen we weer allemaal in volle boten roeien en is de sociëteit open. Genoeg te doen op de RZVG!

Opleidingen
De inschrijvingen voor de BRO, SKIFF en COR opleidingen zijn geopend. Let op: je mag je maar voor één opleiding tegelijk inschrijven, zodat zoveel mogelijk mensen een opleiding kunnen volgen. Meer info op de website.

Activiteiten
In februari worden er veel activiteiten georganiseerd. Voor meer info, lees verder in deze nieuwsbrief of check de website. We hopen natuurlijk dat deze activiteiten jullie aanspreken en dat jullie je inschrijven. Als mensen ideeën hebben voor een activiteit, dan houden we ons zeer aanbevolen.

Composectie ontwikkelingen
Er komt een nieuwe structuur voor de compogroep. Annemiek van Agthoven en Ties Kroezen, de coördinatoren van de compogroep, zullen deze ontwikkelen in nauwe afstemming met de bestaande commissies en de roeicommissaris. Ties zal de composectie in de roeicommissie vertegenwoordigen.

Schade varen
Afgelopen maand zijn er flinke schades gevaren. We vragen iedereen met klem om voorzichtig te zijn, niet te hard onder een brug door te willen roeien of niet de boot scheef uit het water te trekken.

Datumprikker voor de recente BRO jaargangen
De huidige BRO 2020 en 2021 app-groepen zijn geschikt voor het uitwisselen van nieuwtjes, maar teveel ad-hoc voor het plannen van roei-activiteiten. Mede daardoor ligt het roeien in de winter grotendeels stil voor diegenen die niet in ploegjes zitten.
Voor de roeiers van de BRO jaargangen 2020/21 wordt een datumprikker opgezet. Je kunt dan roeien in wisselende samenstelling maar op vaste tijden, zodat een eventuele behoefte voor aanvullende coaching/instructie gepland kan worden en hopelijk nieuwe ploegjes kunnen ontstaan.
We starten met de blokken op zaterdag- en zondagmiddag van 13:00 -15:00 uur. Dit initiatief is het logische vervolg op Winterroeien en begint eind februari/begin maart, wanneer precies volgt in de app.
Bij het ingaan van de zomertijd wordt bekeken of er behoefte is aan avondblokken tijdens de ‘daluren’ tussen de opleidingen door.

(29 januari 2022, Gwen en Jenneke)

No comments yet.

Geef een antwoord