Van de roeicommissaris

De plassen zijn prachtig, de Breevaart schoon van bomen en waterlelies en de dagen worden langer: allemaal redenen om vaker te roeien.

Blokken op zaterdagochtend
Met het drukker worden zullen de reserveringsblokken voor de C-4 toerboten op zaterdagochtend weer worden ingevoerd vanaf 9 april a.s. De voordelen van een reserveringssysteem met blokken van 1,5 uur, waarbij één ploeg maar éénmaal een blok mag afschrijven, zijn duidelijk. Het zorgt voor aansluitend botengebruik en voorkomt ‘gaten’ van minder dan 1,5 uur waarin boten niet gebruikt worden. Ook voorkomt het dat één ploeg een boot voor lange tijd bezet houdt. Kortom, het bevordert efficiënt bootgebruik, waardoor zoveel mogelijk ploegen op hun favoriete ochtend kunnen roeien.

Opleidingen senioren
Er zijn nog plaatsen voor de juni lichting van de BRO; alle andere opleidingen zijn vol. De instructeurs hebben zich goed voorbereid in 4 sessies over didactiek en technische zaken, krijgen een laatste instructeurs ‘booster’ begin april en hebben er zin in!

Jeugd
Ook de jeugdgroep ziet uit naar nieuwe leden. Een enthousiaste groep instructeurs staat klaar om hen de beginselen van het roeien te leren, waarna er doorgestroomd kan worden naar het junior competitieroeien of wedstrijdroeien onder begeleiding van een groeiend aantal coaches. Kinderen in jouw omgeving met interesse? Ze zijn altijd welkom om op zaterdag een keertje mee te roeien. Meer info https://www.roeienzeil.nl/roeien/jeugdroeien/.

Datumprikker voor recente BRO jaargangen
De datumprikker voor 2020/2021 BRO jaargangen is begonnen. Op zaterdag- en zondagmiddag van 13.00 – 15.00 uur kunnen roeiers die nog geen vast groepje hebben en/of het fijn vinden om gecoacht te worden aansluiten. Mail adrievanmil@gmail.com voor meer info.

Nieuwe BOWA coordinator
Ronald den Boogert zal vanaf nu de botenwagens coördineren. Dit houdt o.a. in dat nieuwe chauffeurs begeleid worden, de spullen op orde zijn en de BOWA vakkundig beladen wordt. Heel fijn dat hij deze taak op zich wil nemen!

Zeilwherry Neno
Na een uitgebreide opknapbeurt en feestelijke receptie (zie https://youtu.be/ziE6PDHXh7U)  is de Neno weer in de vaart. Wil je deze mooie 100-jaar oude boot een keer uitproberen, dan kan dat. Op de Open Dag zal zij varen. Verder is het plan om iedere laatste zondag van de maand een wherrymiddag te houden. Hou de website in de gaten.

Blik gewonnen!
Van oud hout naar glad. Het wedstrijd- en marathonseizoen is in volle gang. Vorig weekend is zelfs blik gewonnen op de Jeugdhead door Hugo, Timme, Thijs en Mees gestuurd door Ruben: gefeliciteerd! We wensen alle deelnemers veel succes en hopen natuurlijk op nog meer blik!

Gwen en Jenneke

(25 maart 2022, Roeicommissaris)

No comments yet.

Geef een reactie