Van de roeicommissaris

Beter leren roeien en daardoor meer plezier in het roeien: er zijn deze zomer verschillende opties om je kennis bij te spijkeren.

Theorie avonden (10 en 24 juni, 15 juli en 5 augustus)

Alle leden zijn welkom op deze theorieavonden, georganiseerd door de BRO, waar onder meer de regels op het water worden uitgelegd. Ook bijzonder nuttig voor zij-instromers omdat e.e.a. is toegespitst op ons eigen water en onze vereniging. De avonden bestaan uit 2 blokken in juni of in juli/augustus.

Skiff clinic (19 juni en 17 juli)

Er zijn nog 4 clinics op 19 juni en 17 juli voor ervaren skiffeurs met skiff-2 diploma. Je krijgt individuele aandacht ter verbetering van je roeihaal en oefeningen waar je verder mee kunt. De skiff-clinics worden verzorgd door Jorg Santen, een externe coach. Aan deelname zijn kosten verbonden. Je kunt je inschrijven op de website.

Klim weer in de skiff les (2 juli)

Liever met een elegante zwaai jezelf de skiff in wurmen dan naar de kant zwemmen om door je mederoeiers uit het water gehesen te worden? Hoe je dat doet leer je bij deze les die plaatsvindt in het haventje bij de verenging. Skiff-cursisten hebben voorrang bij het inschrijven. Je kunt je inschrijven voor diverse lesblokken van 45 minuten die beginnen vanaf 13:00h. Meer info vind je hier.

Roeiclinic (10 juli)

Voor recente BRO-ers maar zeker ook voor rondje plas roeiers die hun techniek willen bijschaven, wordt deze clinic georganiseerd. Je wordt gefilmd en vervolgens door onze instructeurs op je verbeterpunten gewezen. Meer info in de nieuwsbrief en/of inschrijven via de website.

Skiff Zomerschool (van 28 juli tot 26 augustus)

Wil je kennismaken met skiffen, een technische opfrisser, of een roeiles met een vleugje competitie? De skiff zomerschool biedt verschillende mogelijkheden en inschrijven is al mogelijk. Meer info in de volgende nieuwsbrief en op de website bij inschrijven activiteiten.

Jeugdroei-instructie

Er is nog plek bij de instructie. Heb je (klein)kinderen of een buurkind dat van water houdt? Wijs hen op het jeugdroeien. Ook de jeugdroeiweek (zie verder in deze nieuwsbrief), die in de eerste week van de zomervakantie plaatsvindt, is een leuke week waarin kinderen van 10-17 jaar met het roeien kunnen kennismaken. Zie jeugdroeien.

Liever geen donkere kleren op het water

En tot slot nog een puntje over veiligheid. Ook al is het langer licht, roeiers met donkere kleren zijn vaak niet goed te zien op het water. Daarom het vriendelijke verzoek aan skiffeurs, de stuur en boeg om lichte kleding te dragen, voor je eigen maar ook iemand anders veiligheid.

(26 mei 2022, Gwen en Jenneke)

No comments yet.

Geef een antwoord