Van de voorzitter in Coronatijd

(29 juni 2020, Voorzitter)

Eerder dan het bestuur had verwacht mogen we weer volledig gaan sporten. Dat is goed nieuws voor onze vereniging! We hebben al te lang niet en/of op een gemankeerde manier kunnen sporten.

Gelukkig is het aantal besmettingen in Nederland zo ver teruggelopen dat de kans op het oplopen van Corona sterk verminderd is. Sterk verminderd is NIET NUL, dus moeten we wel blijven opletten!

We mogen in de boten binnen de anderhalve meter sporten. Maar op de kant gelden gewoon voor iedereen boven de 18 jaar weer de gebruikelijke regels. Ik hoop dat jullie die regels netjes blijven opvolgen, want alleen zo blijven we allemaal gezond en hoeven we niet opnieuw met sporten te stoppen.

Ook gaat de sociëteit weer open. Daar moeten wij, net als alle andere horeca, rekening houden met veilig werken en veilig verblijven.

We zullen onze weg moeten vinden in het verenigingsleven in Coronatijd. Om geen onnodige risico’s te nemen beginnen we voorzichtig. We serveren alleen drankjes en kleine hapjes. Als dat goed lukt zullen we kort daarop ook starten met maaltijden. We zullen zeker in het begin zo veel als mogelijk is met vaste barvrijwilligers gaan werken.

Grootschalige evenementen zullen we dit jaar niet alsnog gaan organiseren, wél kleinschalige activiteiten. De commissarissen zullen hun plannen ook in deze nieuwsbrief aan jullie presenteren.

We hopen dat de gemeente snel ons nieuwe protocol goedkeurt, zodat we echt op 1 juli kunnen beginnen.

Normaal hijsen wij de verenigingsvlag voorafgaand aan de voorjaars ALV en is daarmee het vaarseizoen geopend. Na het goede nieuws van de Minister President hebben wij Arno gevraagd om de verenigingsvlag te hijsen. Niet alleen als teken dat het vaarseizoen geopend is, maar ook als teken van hoop op betere tijden qua gezondheid voor iedereen.

Over de ALV gesproken. Nog steeds mogen we maar met een beperkt aantal mensen in de sociëteit aanwezig zijn; dat maakt een fysieke ALV nog steeds heel moeilijk. Na het uitstellen van de ALV hebben wij al onze stukken met jullie gedeeld. Er stonden geen grote besluiten geagendeerd.

In al haar wijsheid heeft het bestuur besloten om niet alsnog een voorjaars ALV te houden, maar vroeg in november de najaars ALV te organiseren. Als dat niet fysiek kan dan zullen we daar een digitale vergadering van maken.

Veel leden blijven deze zomer in Nederland. Hopelijk blijft het mooie weer aanhouden, zodat we kunnen genieten van het moois dat onze Reeuwijkse Plassen ons te bieden hebben. Het is fijn dat we kunnen gaan sporten en kunnen gaan napraten over onze prestaties, maar doe dat alsjeblieft veilig.

Geniet van onze watersport en take care!

No comments yet.

Geef een reactie