Van het roeifront

(3 maart 2018, Roeicommissaris)

Hoewel er op moment van schrijven niet geroeid kan worden, staat het nieuwe seizoen voor de deur.

De wedstrijdroeiers zijn volop in training voor de Head en de Heineken Roei Vierkamp. De jeugd heeft zelfs alweer de eerste wedstrijd op het water achter de rug! De toerroeiers zijn deze winter ook in groten getale doorgegaan met roeien. Zoals ieder jaar is er een groep roeiers die zich daartoe goed voorbereidt via de Fifty Fit op dinsdagmiddag.

Maar ook de instructie gaat alweer bijna beginnen. Op 14 april a.s. is de start van de BRO 2018.
Wil je je inschrijven voor de skiffinstructie, de cursus ongestuurd roeien, de jeugdinstructie of de BasisRoeiOpleiding, dan kun jij je nu aanmelden via de website.

Binnenkort zal ook de inschrijving voor de tochten open gezet worden. Het nieuwe initiatief Frieslandweekend Roeien in Sneek einde mei trekt veel belangstelling. Binnen een paar dagen was het maximum aantal van 18 deelnemers bereikt (je kunt je nog wel op de wachtlijst laten zetten om daarmee je belangstelling te tonen en eventueel in te vallen als er iemand uitvalt).

Het legioen van instructeurs (ruim dertig)  is er ook weer bijna klaar voor. In de afgelopen periode zijn er kennis sessies geweest onder leiding van Theo van Catz over verschillende onderwerpen. Er staan nog twee sessies op de rol: op dinsdag 6 maart a.s. de ‘advanced module’ voor de ervaren instructeur en op 13 maart de ‘analyse vanaf de stuurplaats’. Instructeurs, maar ook geïnteresseerde roeiers, zijn welkom (dinsdag om 19.30 uur in de sociëteit).

Tot slot kunnen we met trots melden dat Peter Prins door de KNRB is benoemd tot instructeur van het jaar!

No comments yet.

Geef een antwoord