Van RS Feva naar Tallship

(28 oktober 2017, Willem Elderenbosch)

Op vrijdag 27 oktober j.l. is Dirk Elderenbosch vertrokken om een lang gekoesterde droom waar te maken: hij gaat met School at Sea (www.SchoolatSea.com) een half jaar lang varen op het Tall Ship de Thalassa. Samen met 35 medeleerlingen, 5 bemanningsleden en 5 docenten varen zij van Amsterdam naar de Kaapverden, Panama, Caribisch gebied, Bermuda en de Azoren weer terug naar Amsterdam om daar eind april 2018 aan te komen.

Dirk was natuurlijk altijd al een fanatiek zeiler in de RS Feva, waarin hij net als zijn broer veel wedstrijden heeft gezeild. Maar nu gaat hij voor het echt grote werk en hoopt hiermee een geweldige ervaring op te doen. Naast het leren zeilen van een Tall Ship (leerlingen zullen ook de rol van kapitein, stuurman, kok en mechanicien overnemen) zullen ze op alle eilanden ook excursies uitvoeren: beklimmen van vulkanen, logeren bij de Rastafaris, en een week zelfstandig survivallen op Cuba.

Natuurlijk gaat school ook door. Gelukkig ondersteunt zijn school (Coornhert in Gouda) dit initiatief en krijgt hij les- en toetsmateriaal mee aan boord.

We wensen Dirk een avontuurlijke, leerzame en vooral behouden vaart!

Eventuele updates zullen we via deze site publiceren.

No comments yet.

Geef een reactie