Varen met de buren

Het jubileum 110 jaar Roei- en Zeilvereniging ‘Gouda’ was in 2021…Maar jawel, er was een virus!

Voor ons uitgestelde jubileumevenement ‘Varen met de buren’ hebben wij op een prachtige zondagmiddag na de Grote Zeilweek onze Reeuwijkse buren uit ‘Het Thomashuis’ en ‘De Herbergier’ en het Thomashuis uit Gouda uitgenodigd.

De sociëteit was weer opgeruimd en schoongemaakt om de ca. 20 gasten te ontvangen. De bewoners van de Thomashuizen en De Herbergier hebben er duidelijk zin in. Meevaren met de drie mooie schepen van onze leden die afgemeerd aan de steigers liggen. Er is een hartelijk welkom met koffie en thee incl. een proeverij met diverse stroopwafels. Daarna dalen we via lift en trap af om over de mooie en vernieuwde steigers richting de schepen te lopen.

In konvooi varen we uit. De Bollebok met bemanning aan boord vaart ook mee om de bruggen te bedienen tijdens het rondje Reeuwijkse Plassen. Brede grijnzen, enthousiast zwaaien, scheepstoeters: iedereen geniet! Ook de wachtenden voor de neergelaten slagbomen zwaaien spontaan terug naar onze genodigden.

De heerlijke bitterballen met een drankje op het terras zijn een mooie afsluiting van deze vaartocht met onze buren. De blikken gaan nagenietend over het water en de afgemeerde schepen.

‘Volgend jaar willen wij eigenlijk nog wel een keer’ horen we diverse keren. Dat komt fantastisch uit… de eerste jaargang is vanmiddag ingegaan. Op 27 augustus 2023 gaan de schippers, de organisatie en onze buren weer hetzelfde programma met elkaar aan.

De traditie is ingezet!

(26 augustus 2022, Voorzitter)

                                                       Ineke Verkaaik-Hogervorst voorzitter RZVG
No comments yet.

Geef een reactie