Verslag Midwintermarathon Amsterdam

(8 januari 2019, Peter Bos)

Op zaterdag 22 december j.l. deden twee roeiteams van de Roei & Zeil mee met de Midwintermarathon in Amsterdam. Een prachtige tocht die start bij roeivereniging RIC aan de Amstel, 35 kilometer door het landelijke gebied heen en terug naar Uithoorn, om vervolgens af te sluiten met een tocht van 20 kilometer dwars door Amsterdam.

Erik de Kooter had de organisatie ditmaal op zich genomen en had alles tot in de puntjes voorbereid. ’s Ochtends om kwart over zes vertrokken we naar RIC. Team C2 met Erik, Ineke Verkaaik en Ineke Ruting, en team C4 met An, Robert, Mark, Olav en Peter waren er klaar voor. Getooid met vrolijke kerstmutsen en ruim voorzien van proviand, aangevuld met kerstkransjes.

De tocht zelf verliep voorspoedig. Alhoewel… na zo’n 5 kilometer brak een niet nadergenoemd mannelijk bemanningslid van de C4 een riem. Dat moest hij bekopen met een fikse wandeltocht, langs de Amstel terug naar RIC, om een reserveriem te halen en een lift terug te regelen. Ondertussen roeiden zijn teamgenoten onverdroten verder en vlak voor Uithoorn was het stel weer compleet. Het weer zat gelukkig mee, het was droog en zeker niet koud. Voor hetzelfde geld hadden we sneeuw en vrieskou gehad, ’t heet niet voor niets de midwintermarathon.

Het meest hadden we allemaal uitgekeken naar de tocht door de Amsterdamse grachten; dit bleek inderdaad een fantastische ervaring. We roeiden over de Keizergracht, de Brouwersgracht, langs het Olympisch Stadion, over het IJ, langs het scheepvaartmuseum, Nemo, onder tientallen bruggen door, langs de rondvaartboten…het was een belevenis. Om 4 uur waren we weer binnen bij gastvereniging RIC, waar een heerlijke maaltijd aan de deelnemers werd geserveerd. Missie voltooid, het jaar 2018 in sportieve stijl afgesloten, en we kijken alweer uit naar de volgende tocht!

Lijkt jou dit ook wel wat? Voor meer informatie kun je contact opnemen met An, Anke of Richard via mailadres: marathonroeien@roeienzeil.nl

 

No comments yet.

Geef een reactie