Vet-8 blik op de Ganze-regatta

(10 maart 2020, Tjeerd Meij)

De Ganze-regatta is een wedstrijd waar wij als RZVG niet vaak aan meedoen. Goes is ook een stuk rijden, maar dat was het zeker waard.

Dit jaar hebben 2 ploegen van RZVG (Anita en Esther in een dubbel 2 en Vet-8 in … een acht!) weer eens de kans gegrepen om blik proberen te trekken. Bij deze qua opzet wat kleinere wedstrijd van 4.3 km, is er een korte oproeibaan (minder dan 1 km) naar het oude centrum van Goes. Daar wordt klaargemaakt voor de start. Vervolgens gaat het traject langs de vereniging van Scaldis, richting het noorden, met finish bij de sluis van Goes-Sas, vlakbij de Oosterschelde.

In het centrum van Goes is het voor de start een behoorlijke drukte in de krappe oude haven; de achten pasten derhalve ook niet in de oude haven en moesten net erbuiten wachten op het startschot. Er is per wedstrijd blok daarom ook een maximum van 35 ploegen ingesteld.

In tegenstelling tot de meeste wedstrijden startten de achten als laatste: Vet-8 startte vóór de twee andere ingeschreven achten: die konden we dus goed in het oog houden. De gehele wedstrijd waren onze tegenstanders op vrijwel gelijke afstand gebleven: spannend tot het laatste moment!
Aangezien er geen uitslagen vooraf gepubliceerd waren, was het eindelijk voor Vet-8 weer eens een spannend moment: blik … of niet?
En zowaar, één keer in de paar jaar hebben we succes: 12 seconden vóór op Honte (Middelburg) en 17 seconden op Roosendaalse!

Met gepaste trots werd het blik in ontvangst genomen, waarna we de mosselmaaltijd jammer genoeg moesten overslaan, aangezien de vrijwilligersavond in Reeuwijk op ons wachtte.
Tijdens het vrijwilligers diner (uitstekend georganiseerd en geserveerd door ons bestuur!) natuurlijk het blik om gehouden: zo vaak maken wij het niet mee!

Al met al een geslaagde dag, zeker om volgend jaar weer op te zoeken en dan de mosselen niet overslaan.

No comments yet.

Geef een reactie