Vet8+ naar “die Grüner Moselpokal”

(1 oktober 2018, Henk Riphagen)

Het was weer een hectisch weekend voor de mannen van de Vet8+ want we deden mee aan de keerboeiwedstrijd over 4 km op de Moezel bij Bernkastel. Wat is in vredesnaam een keerboeiwedstrijd? Dat is een wedstrijd waar je halverwege geacht wordt je boot om te draaien en terug te roeien naar de start. Het stilleggen van de Acht100 op volle snelheid en het wenden blijkt voor ons, ondanks een paar keer oefenen op de Plas, toch nog erg moeilijk te zijn en kennelijk hebben we de juiste techniek nog niet te pakken. Andere ploegen zien we als een veertje om de grote gele boei keren, oef!

De wedstrijd trekt al jarenlang een groot aantal ploegen uit heel Duitsland maar ook uit de omliggende landen, Nederland is vertegenwoordigd met maar liefst 14 verenigingen. De Bernkasteler roeiclub heeft het prima georganiseerd (laat dat maar aan de Duitsers over) en vanaf 11 uur start elke paar minuten een ploeg in achtervolging en dat gaat zo door tot 5 uur ‘s middags.

Het is een hele ervaring om op zo’n brede rivier tussen de wijnvelden een wedstrijd te roeien. Onze tijd is 16.19 minuten over 4 km, niet slecht vinden wij. Uiteraard hebben we nog lang nagepraat over onze heldendaden met een goed glas Moezelwijn.

Leuk om er eens een weekend met de ploeg op uit te gaan en de afstand naar de Moezel maakt de wedstrijd binnen handbereik. Wie gaat er volgend jaar met ons mee? Er is nog plek zat op de botenwagen.

Vanaf de boeg: de Vet8+ op de Moezel

No comments yet.

Geef een reactie